ЕП - Марина: Једном речју ПОДВИГ!; Ђилас: А сад на злато!

Селекторка српских кошаркашица неколико је пута поновила шта мисли о великој победи против Туркиња. "Главни циљ је остварен", поручила је такође. Драган Ђилас, председник Кошаркашког савеза Србије рекао је за Блицспорт после пролаза у полуфинале Европског првенства да је следећи циљ наших грација улазак у финале, па освајање златне медаље.

Кошарка 24.06.2015 | 23:40
ЕП - Марина: Једном речју ПОДВИГ!; Ђилас: А сад на злато!

"Од екипе само тражим да испоштује сав рад који је уложила свих година", била је порука Марине Маљковић пред четвртфинални окршај против Туркиња.

Апеловала је селекторка на своје играчице да се уједине и изразила чврсту веру да ће одиграти праву утакмицу када је најважније, као и да ће бити најбоље кад је најпотребније.

И била је у праву!

Најбоље српске кошаркашице победиле су Турску, перфектну у другом кругу Еуробаскета, и тако се пласирале у полуфинале Еуробаскета други пут заредом. Подједнако важно, можда и важније, је то да су наше девојке тако осигурале своје место на квалификационом турниру за пут на Олимпијске игре, који ће бити одржан следеће године.

После спектакуларне утакмице и победе својих девојака, Маљковићева је упирала прстом ка њима.

"У овом тренутку најважније је то да сам ја са стране, а да су оне у првом плану. Оне су дале све од себе да данас победе. Оне су разумеле поруку шта значи бити тим. Ја њима честитам и свака њима част на томе. И даље мислим да је вечерас направљен прави подвиг. Не да смо ми много бољи тим од Турске, јер то нисмо. Људи који то причају немају увезе са кошарком".

Прошле године, Туркиње су зауставиле нашу селекцију у четвртфиналу Мундобаскета, одиграног баш у Турској. Ове године, епилог јако важног дуела, који је Маљковићева назвала "Даном Д" за српску кошарку, био је другачији.

"Играли смо као тим, направили смо подвиг, јер смо играли против чудесних, познатих евролигашких кошаркашица, које су много боље плаћене, него све наше кошаркашице и ја тиме желим да истакнем колики је наш резултат добар", додала је селекторка, па подвукла још једном:

"Али, опет кажем, мислим да смо направиле подвиг. Честитам им и оне су у првом плану, ту уопште нема дилеме. Оне су славиле и мислим да се оне слажу са мном, да мора да се настави даље. Не видим ниједан разлог на свету због чега треба овде да се стане. Први план и циљ су испуњени. Идемо даље, чврсто и без предаје".

- Овај резултат је плод четворогодишњег рада 12 девојака и тима који заслужују да на Европском првенству освоји медаљу. Ја верујем у њих, идемо до краја, не задовољавамо се полуфиналом - поручује Ђилас из Мађарске са шампионата.

Кошаркашице су у најмању руку већ обезбедиле пласман на квалификациони турнир за Олимпијске игре.

- Први циљ је испуњен, следећи је медаља, а онда, корак по корак, финале, па злато. Ми то можемо јер имамо енергију, играчку вредност, атмосферу, људски квалитет и апсолутно заслужујемо да будемо шампиони Европе - истакао је Ђилас.

Коментари / 0

Оставите коментар