И БиХ упутила захтјев за изруцење Орића

Министарство правде БиХ упутило је данас Швајцарској захтјев за изручење ратног командата муслиманских снага у Сребреници Насера Орића, потврђено је у Министартсву.

Босна и Херцеговина 24.06.2015 | 20:30
И БиХ упутила захтјев за изруцење Орића

Екстрадициони притвор Орићу, након хапшења у Берну 10. јуна, истиче сутра, јавља Федерална телевизија.

Орић је у Берну ухапшен по потјерници Србије због сумње да је извршио ратне злочине над српским становништвом у Сребреници 1992. године.

Организациони одбор за обиљежавање 20 година од страдања Бошњака у Сребреници закључио је да уколико некадашњи командант такозване Армије БиХ у Сребреници Насер Орић не буде пуштен на слободу до 30. јуна, све планиране активности за 11. јул биће одгођене.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Суд

24.06.2015 19:06

Рјесење приблема. Нек му суде у бх са српским судијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

24.06.2015 19:38

Није постено нека му суде мало веци ми срби из босне смо продате дуде

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре:СУД

24.06.2015 19:42

ТАЦНО АЛ СУДИЦЕ МУ СУДАЦ ГОРАН САЛИХОВИЦ. МОЛИМ САД ОДГОВОРИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре ре Суд

25.06.2015 08:20

Горан Слиховић је тужилац а не судија, мало се информиши.

Name

дивља јабука

24.06.2015 20:04

Њему ће судити Алах за све цивиле које је побио, а посебно за свезане на којима се иживљавао. Ако није, нема због чега да се плаши Алаха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Смајо К Поље

24.06.2015 21:09

Знам га јос од прије рата.Просјецне висине али набилдован.Послије рата,набилдово је стан у ТЗ,ауди јаје кабриолет,па ц220 мецка,па послијен хага стан у СА па ауди 4,па Сузуки Витара,па оно дуго ауто смедје крајслер,па меецедес Р класа......А прије ратааутобусом исо.........Био обицан пандур.........одакле му све ово послие рата!?!?Да мозда није постено зарадио!?!?!.......Давно је рат просо.......Сад је вакат Орицу да одговарас.....Дал у Србији дал у Босни......Гдје год да одес,нецес побјеци питањима......Дјаба ти све......Моја 2 брата погинусе на Аллаховом путу,а ти се окрузи курвама с великим сисама.........Ја данас возим цитроена ксару 2001 годисте 3 хиљаде вриједну, ти свако мало па нов ауто.Цесто те на пумпи и код Тарана у кахвани видим..........Знас ти да си код постених бораца изгубио продју.......Код Срба ме не интересује раскрсти с њима како знас и ако мозес ионако си њихов они су те преко Дрине и послали и с цетаљима си и био и осто ахбаб....Ми Нурифа НИСМО ЗАБОРАВИЛИ.Гдје ти је сад тексас јакна која ти је велка била,рукаве си јој увто да ти тqмqн буде!?!Сад нејма ста не носас,ко манекен.....Борио се јеси,а наплатио јос висе...........аод насијех бораца церана и коњевицана,пола нас за кахве нема,сем дезертера сто у свицарску збрисасе и садан се ко фол фурају да су газије...........

ОДГОВОРИТЕ