I BiH uputila zahtjev za izrucenje Orića

Ministarstvo pravde BiH uputilo je danas Švajcarskoj zahtjev za izručenje ratnog komandata muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića, potvrđeno je u Ministartsvu.

Bosna i Hercegovina 24.06.2015 | 20:30
I BiH uputila zahtjev za izrucenje Orića

Ekstradicioni pritvor Oriću, nakon hapšenja u Bernu 10. juna, ističe sutra, javlja Federalna televizija.

Orić je u Bernu uhapšen po potjernici Srbije zbog sumnje da je izvršio ratne zločine nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine.

Organizacioni odbor za obilježavanje 20 godina od stradanja Bošnjaka u Srebrenici zaključio je da ukoliko nekadašnji komandant takozvane Armije BiH u Srebrenici Naser Orić ne bude pušten na slobodu do 30. juna, sve planirane aktivnosti za 11. jul biće odgođene.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Sud

24.06.2015 19:06

Rjesenje priblema. Nek mu sude u bh sa srpskim sudijama.

ODGOVORITE
Name

milan

24.06.2015 19:38

Nije posteno neka mu sude malo veci mi srbi iz bosne smo prodate dude

ODGOVORITE
Name

re:SUD

24.06.2015 19:42

TACNO AL SUDICE MU SUDAC GORAN SALIHOVIC. MOLIM SAD ODGOVORI.

ODGOVORITE
Name

re re Sud

25.06.2015 08:20

Goran Slihović je tužilac a ne sudija, malo se informiši.

Name

divlja jabuka

24.06.2015 20:04

Njemu će suditi Alah za sve civile koje je pobio, a posebno za svezane na kojima se iživljavao. Ako nije, nema zbog čega da se plaši Alaha.

ODGOVORITE
Name

Smajo K Polje

24.06.2015 21:09

Znam ga jos od prije rata.Prosjecne visine ali nabildovan.Poslije rata,nabildovo je stan u TZ,audi jaje kabriolet,pa c220 mecka,pa poslijen haga stan u SA pa audi 4,pa Suzuki Vitara,pa ono dugo auto smedje krajsler,pa meecedes R klasa......A prije rataautobusom iso.........Bio obican pandur.........odakle mu sve ovo poslie rata!?!?Da mozda nije posteno zaradio!?!?!.......Davno je rat proso.......Sad je vakat Oricu da odgovaras.....Dal u Srbiji dal u Bosni......Gdje god da odes,neces pobjeci pitanjima......Djaba ti sve......Moja 2 brata poginuse na Allahovom putu,a ti se okruzi kurvama s velikim sisama.........Ja danas vozim citroena ksaru 2001 godiste 3 hiljade vrijednu, ti svako malo pa nov auto.Cesto te na pumpi i kod Tarana u kahvani vidim..........Znas ti da si kod postenih boraca izgubio prodju.......Kod Srba me ne interesuje raskrsti s njima kako znas i ako mozes ionako si njihov oni su te preko Drine i poslali i s cetaljima si i bio i osto ahbab....Mi Nurifa NISMO ZABORAVILI.Gdje ti je sad teksas jakna koja ti je velka bila,rukave si joj uvto da ti tqmqn bude!?!Sad nejma sta ne nosas,ko maneken.....Borio se jesi,a naplatio jos vise...........aod nasijeh boraca cerana i konjevicana,pola nas za kahve nema,sem dezertera sto u svicarsku zbrisase i sadan se ko fol furaju da su gazije...........

ODGOVORITE