Партизан лагано и у другој провјери - 4:0

Црно-бели победили ФК Златибор 4:0, у последњем тест мечу прве фазе припрема. Без репрезентативаца, Живка Живковића и Божинова.

Фудбал 24.06.2015 | 22:40
Партизан лагано и у другој провјери - 4:0

Хладно и кишно време на Златибору није спречило више од 1.000 гледалаца да дођу на трибине стадиона "Швајцарија" у среду увече. Многи нису пропустили шансу да уживо виде још једну од провера новог тима Партизана пред старт сезоне 2015/16. Последњу пред кратки повратак кући.

Црно-бели играли су против ФК Златибор, у комбинованом саставу због одсуства "орлића" са Новог Зеланда и Чешке, спровевши у дело одређене експерименталне идеје тренера Зорана Милинковића. Наступили субез првог голмана Живка Живковића и Валерија Божинова, који би, уз поменуте репрезентативце, требало да буду стартери.

Бугарски нападач добио је на Тари ударац у леђа и стога је превентивно у среду остао на трибинама. Са стране је гледао како његови нови саиграчи рутински побеђују, головима Којића, Нинковића, Голубовића и Маринковића, за коначних 4:0.

Једина лоша страна завршне планинске провере црно-белих је повреда младог Голубовића, због које је напустио терен двадесетак минута пре краја.

Шампион Србије очекивано је у првих 45 минута био је надмоћнији у односу на српског четвртолигаша, а као последица тога било је и неколико добрих прилика за црно-беле и коначно погодак Немање Којића, у 21. минуту, после акције по десној страни.

Мирослав Вулићевић одиграо је у простор за Петра Грбића, чију је повратну лопту најистуренији играч Партизана спровео у мрежу- 0:1.

Пре поготка, шансе да постигну гол пропустили су Којић, Грегор Балажиц и Грбић.

У 36. минуту, Саша Илић могао је, мало после водећег гола, да дуплира предност Партизана, али је промашио идеалну прилику са два-три метра, уклизавши ка голу ривала.

Потом је публика на Златибору аплаузом наградила најлепшу акцију у првом полувремену и други погодак Београђана:

Никола Нинковић и Стефан Бабовић надмудрили су комплетну одбрану Златибораца. Бабовић је петом проиграо млађег саиграча, који је искоса, са леве стране, био сигуран, удаљен седам-осам метара од гола - 0:2.

Новајлија у везном реду црно-белих Марко Јевтовић шутирао је са 25 метара у 40. минуту и створио прилику голману домаћина да се истакне. До одласка на одмор и Немања Којић имао је велику прилику да још једном затресе мрежу, али није успео.

Оно што је центарфор пропустио, у 53. минуту урадио је Марко Голубовић! Омладинац црно-белих био је сигуран егзекутор ударцем десном ногом, из казненог простора, на асистенцију Немање Главчића - 0:3!

У 60. минуту, Ненад Маринковић постигао је четврти гол за Партизан, са удаљености од око 11 метара - 0:4!

Црно-бели су последњих двадесетак минута одиграли са играчем мањем, јер је стрелац трећег гола Марко Голубовић напустио терен, због ударца задобијеног у једном чвршћем дуелу.

Недуго потом, арбитар је одсвирао крај, недуго након што је Милан Лукач "скинуо" најбољу шансу противнику, који, ипак, није стигао до утешног гола. Тим потезом, заокружена је успешна провера црно-белих, којом су завршили први део припрема.

Одмах после ове утакмице и вечере, црно-бели ће се вратити за Београд, где ће играчи добити два слободна дана, а затим ће наставити припреме у Словенији.

Два полувремена - две екипе Партизана
Прва стартна постава Партизана била је: Кљајић - Вулићевић, Балажиц, Бандаловски, Фабрисио, Јевтовић, Бабовић, Илић, Нинковић, Грбић, Којић.

У наставку су играли: Лукач, Грбовић, Остојић, Бошњак, Богосавац, Чермељ, Главчић, Лукић, Маринковић, Лука, Голубовић, Перишић и Чађеновић.

Коментари / 0

Оставите коментар