Partizan lagano i u drugoj provjeri - 4:0

Crno-beli pobedili FK Zlatibor 4:0, u poslednjem test meču prve faze priprema. Bez reprezentativaca, Živka Živkovića i Božinova.

Fudbal 24.06.2015 | 22:40
Partizan lagano i u drugoj provjeri - 4:0

Hladno i kišno vreme na Zlatiboru nije sprečilo više od 1.000 gledalaca da dođu na tribine stadiona "Švajcarija" u sredu uveče. Mnogi nisu propustili šansu da uživo vide još jednu od provera novog tima Partizana pred start sezone 2015/16. Poslednju pred kratki povratak kući.

Crno-beli igrali su protiv FK Zlatibor, u kombinovanom sastavu zbog odsustva "orlića" sa Novog Zelanda i Češke, sprovevši u delo određene eksperimentalne ideje trenera Zorana Milinkovića. Nastupili subez prvog golmana Živka Živkovića i Valerija Božinova, koji bi, uz pomenute reprezentativce, trebalo da budu starteri.

Bugarski napadač dobio je na Tari udarac u leđa i stoga je preventivno u sredu ostao na tribinama. Sa strane je gledao kako njegovi novi saigrači rutinski pobeđuju, golovima Kojića, Ninkovića, Golubovića i Marinkovića, za konačnih 4:0.

Jedina loša strana završne planinske provere crno-belih je povreda mladog Golubovića, zbog koje je napustio teren dvadesetak minuta pre kraja.

Šampion Srbije očekivano je u prvih 45 minuta bio je nadmoćniji u odnosu na srpskog četvrtoligaša, a kao posledica toga bilo je i nekoliko dobrih prilika za crno-bele i konačno pogodak Nemanje Kojića, u 21. minutu, posle akcije po desnoj strani.

Miroslav Vulićević odigrao je u prostor za Petra Grbića, čiju je povratnu loptu najistureniji igrač Partizana sproveo u mrežu- 0:1.

Pre pogotka, šanse da postignu gol propustili su Kojić, Gregor Balažic i Grbić.

U 36. minutu, Saša Ilić mogao je, malo posle vodećeg gola, da duplira prednost Partizana, ali je promašio idealnu priliku sa dva-tri metra, uklizavši ka golu rivala.

Potom je publika na Zlatiboru aplauzom nagradila najlepšu akciju u prvom poluvremenu i drugi pogodak Beograđana:

Nikola Ninković i Stefan Babović nadmudrili su kompletnu odbranu Zlatiboraca. Babović je petom proigrao mlađeg saigrača, koji je iskosa, sa leve strane, bio siguran, udaljen sedam-osam metara od gola - 0:2.

Novajlija u veznom redu crno-belih Marko Jevtović šutirao je sa 25 metara u 40. minutu i stvorio priliku golmanu domaćina da se istakne. Do odlaska na odmor i Nemanja Kojić imao je veliku priliku da još jednom zatrese mrežu, ali nije uspeo.

Ono što je centarfor propustio, u 53. minutu uradio je Marko Golubović! Omladinac crno-belih bio je siguran egzekutor udarcem desnom nogom, iz kaznenog prostora, na asistenciju Nemanje Glavčića - 0:3!

U 60. minutu, Nenad Marinković postigao je četvrti gol za Partizan, sa udaljenosti od oko 11 metara - 0:4!

Crno-beli su poslednjih dvadesetak minuta odigrali sa igračem manjem, jer je strelac trećeg gola Marko Golubović napustio teren, zbog udarca zadobijenog u jednom čvršćem duelu.

Nedugo potom, arbitar je odsvirao kraj, nedugo nakon što je Milan Lukač "skinuo" najbolju šansu protivniku, koji, ipak, nije stigao do utešnog gola. Tim potezom, zaokružena je uspešna provera crno-belih, kojom su završili prvi deo priprema.

Odmah posle ove utakmice i večere, crno-beli će se vratiti za Beograd, gde će igrači dobiti dva slobodna dana, a zatim će nastaviti pripreme u Sloveniji.

Dva poluvremena - dve ekipe Partizana
Prva startna postava Partizana bila je: Kljajić - Vulićević, Balažic, Bandalovski, Fabrisio, Jevtović, Babović, Ilić, Ninković, Grbić, Kojić.

U nastavku su igrali: Lukač, Grbović, Ostojić, Bošnjak, Bogosavac, Čermelj, Glavčić, Lukić, Marinković, Luka, Golubović, Perišić i Čađenović.

Komentari / 0

Ostavite komentar