Обилна киша: Дубровник поново поплавио

Киша која је пала на дубровачком простору изазвала је поплаве које су изненадиле туристе, а наљутиле домаће јер одводни канали не раде баш како би требали, пише Дубровачки вјесник.

Регион 24.06.2015 | 19:38
Обилна киша: Дубровник поново поплавио

Врло снажна киша синоћ је погодила Истру. Након што је кишно невријеме крајем уторка захватило дијелове сјеверног Јадрана и Горског котара, у раним јутарњим сатима грмљавински пљускови су прво захватили сјеверну Далмацију, затим и шибенско подручје, гдје је пало 15 до 21 литар кише по квадратном метру.

У околини Сплита понегдје је било леда и пролазно врло јаких удара вјетра, а на источним прилазима граду бујице су стварале проблеме у промету улицама, пише Индеx.хр.

Невријеме се потом премјештало према југоистоку, када је захватило Макарску ривијеру. Јако грмљавинско невријеме праћено обилном кишом и тучом погодило је Макарску иза 9 сати. У мање од пола сата пале су 34 литре кише која је узроковала бујице, избачене шахтове, застоје у саобраћају и интервенције ватрогасаца на испумпавању.

На неким мјестима је бујица чак подигла асфалт. Најтоплије се задржало у јужној Далмацији, гдје невријеме до 10 сати још није било стигло, јавља Црометео. Под водом је и дио Страдуна.

(Клиx.ба)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ЈА

24.06.2015 18:28

Нека,Нека хоце то!!!У....е!!!

ОДГОВОРИТЕ