Obilna kiša: Dubrovnik ponovo poplavio

Kiša koja je pala na dubrovačkom prostoru izazvala je poplave koje su iznenadile turiste, a naljutile domaće jer odvodni kanali ne rade baš kako bi trebali, piše Dubrovački vjesnik.

Region 24.06.2015 | 19:38
Obilna kiša: Dubrovnik ponovo poplavio

Vrlo snažna kiša sinoć je pogodila Istru. Nakon što je kišno nevrijeme krajem utorka zahvatilo dijelove sjevernog Jadrana i Gorskog kotara, u ranim jutarnjim satima grmljavinski pljuskovi su prvo zahvatili sjevernu Dalmaciju, zatim i šibensko područje, gdje je palo 15 do 21 litar kiše po kvadratnom metru.

U okolini Splita ponegdje je bilo leda i prolazno vrlo jakih udara vjetra, a na istočnim prilazima gradu bujice su stvarale probleme u prometu ulicama, piše Index.hr.

Nevrijeme se potom premještalo prema jugoistoku, kada je zahvatilo Makarsku rivijeru. Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i tučom pogodilo je Makarsku iza 9 sati. U manje od pola sata pale su 34 litre kiše koja je uzrokovala bujice, izbačene šahtove, zastoje u saobraćaju i intervencije vatrogasaca na ispumpavanju.

Na nekim mjestima je bujica čak podigla asfalt. Najtoplije se zadržalo u južnoj Dalmaciji, gdje nevrijeme do 10 sati još nije bilo stiglo, javlja Crometeo. Pod vodom je i dio Straduna.

(Klix.ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

JA

24.06.2015 18:28

Neka,Neka hoce to!!!U....e!!!

ODGOVORITE