Прешао пуну, ударио дијете, ослобођен

После четири године процеса, Основни суд у Ваљеву ослободио је одговорности возача Д. С., који је девојчицу Анђелу Митровић ударио на метар од тротоара.

Србија 24.06.2015 | 17:25
Прешао пуну, ударио дијете, ослобођен

Отац девојчице, која је на срећу прошла с лакшим повредама, најављује тужбу против суда.

Након четири године суд је ослободио одговорности возача који је пре него што је ударио девојчицу прешао двоструку пуну линију, а како није остао на месту догађаја, полиција, која га је пронашла на кућној адреси, утврдила је да је био у алкохолисаном стању.

"Возач је девојчицу ударио у моменту када је изашла из аутобуса и хтела да пређе улицу", каже Анђелин отац Зоран и додаје да не би поднео пријаву да је возач остао уз дете.

Прво суђење заказано је девет месеци након несреће која се десила у мају 2011. године, а тек 16. марта ове године судија доноси ослобађајућу пресуду.

Бранилац оштећених жалио се Вишем суду, који 3. јуна доноси пресуду да је поступак застарео.

Отац оштећене наглашава да све што тражи јесте да правосуђе ради свој посао.

Усменим саопштењем обратио се и Основни суд у Ваљеву, који је потврдио да су суђења одлагана због болести окривљеног, те да је претрес заказан у октобру 2014. због штрајка адвоката одржан тек у фебруару ове године, а у марту и окончан у корист оптуженог.

(Б92)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

брцко дистрикт

24.06.2015 15:37

Сва среца да је дјевојцица здрава и зива остала,судство, полиција, здравство све је корумпирано,мора да је био неки буџ а па ослободјен. Срамно је какво судство имамо није ни закон бољи некоме иде наруку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

24.06.2015 15:50

Па полиција га пронашла.

Name

Пресуда

24.06.2015 17:26

Ја бих њему пресудила кад закон неце на исти нацин како је он урадио

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

24.06.2015 19:01

Колико је ово апсурд ? Треба се упитати да ли ови у поступку требају уопште воше да раде те послове

ОДГОВОРИТЕ