Prešao punu, udario dijete, oslobođen

Posle četiri godine procesa, Osnovni sud u Valjevu oslobodio je odgovornosti vozača D. S., koji je devojčicu Anđelu Mitrović udario na metar od trotoara.

Srbija 24.06.2015 | 17:25
Prešao punu, udario dijete, oslobođen

Otac devojčice, koja je na sreću prošla s lakšim povredama, najavljuje tužbu protiv suda.

Nakon četiri godine sud je oslobodio odgovornosti vozača koji je pre nego što je udario devojčicu prešao dvostruku punu liniju, a kako nije ostao na mestu događaja, policija, koja ga je pronašla na kućnoj adresi, utvrdila je da je bio u alkoholisanom stanju.

"Vozač je devojčicu udario u momentu kada je izašla iz autobusa i htela da pređe ulicu", kaže Anđelin otac Zoran i dodaje da ne bi podneo prijavu da je vozač ostao uz dete.

Prvo suđenje zakazano je devet meseci nakon nesreće koja se desila u maju 2011. godine, a tek 16. marta ove godine sudija donosi oslobađajuću presudu.

Branilac oštećenih žalio se Višem sudu, koji 3. juna donosi presudu da je postupak zastareo.

Otac oštećene naglašava da sve što traži jeste da pravosuđe radi svoj posao.

Usmenim saopštenjem obratio se i Osnovni sud u Valjevu, koji je potvrdio da su suđenja odlagana zbog bolesti okrivljenog, te da je pretres zakazan u oktobru 2014. zbog štrajka advokata održan tek u februaru ove godine, a u martu i okončan u korist optuženog.

(B92)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

brcko distrikt

24.06.2015 15:37

Sva sreca da je djevojcica zdrava i ziva ostala,sudstvo, policija, zdravstvo sve je korumpirano,mora da je bio neki budž a pa oslobodjen. Sramno je kakvo sudstvo imamo nije ni zakon bolji nekome ide naruku.

ODGOVORITE
Name

xxx

24.06.2015 15:50

Pa policija ga pronašla.

Name

Presuda

24.06.2015 17:26

Ja bih njemu presudila kad zakon nece na isti nacin kako je on uradio

ODGOVORITE
Name

pero

24.06.2015 19:01

Koliko je ovo apsurd ? Treba se upitati da li ovi u postupku trebaju uopšte voše da rade te poslove

ODGOVORITE