Знате ли колика је плата Пауновића и колико му нуди Хетафе?!

ФСС ће златне Орлиће за успех на Мундијалиту наградити са 200.000 евра!

Фудбал 25.06.2015 | 09:00
Знате ли колика је плата Пауновића и колико му нуди Хетафе?!

Фудбалски савез Србије наградиће златне момке нашег фудбала са 200.000 евра, колико износи премија члановима омладинске репрезентације за освајање Првенства света на Новом Зеланду. Тако бар пише Ало, наводећи да новац неће бити распоређен равномерно, већ пропорционално, сходно минутажи и учинку на терену у мечевима који су нас довели до пехара.

Кад је о финансијама реч, исти извор наводи да на основу уговора између ФСС и Вељка Пауновића, селектор Орлића ради за месечну плату од 5.000 евра, што је - подсећа Информер - три пута мање од примања главнокомандујућег А репрезентације Радована Ћурчића (15.000 евра) и драстично мање него што су имали његови претходници на тој позицији: Синиша Михајловић (35.000) и Дик Адвокат (20.000). Сви знамо шта (ни)су урадили.

Зато је пред челницима Фудбалског савеза Србије дипломатска борба за останак Вељка Пауновића у Савезу. Начелни договор постигнут пре Мундијалита гласио је да селектор преузме бригу о младој репрезенатцији и одведе је на Првенство Европе које се 2017. године одржава у Пољској. Питање је само да ли ће Вељко успети да одоли понудама из иностранства. А има их...
„Вељку финансије нису у првом плану, то је сигурно. Поуздано знам да би у Хетафеу имао плату између 50.000 и 60.000 евра нето. Да ли ће понуду да прихвати, то је оно што не знам. Вељков потенцијални клуб би требало да буде из средње категорије, да не дрхти за испадање, али и да нема императив пласмана у европска такмичења. Важно је да, уколико дође у Примеру, у првој години има мир и покаже да може да се навикне на лигу. Колико знам, Вељко већ неко време има отворену понуду Хетафеа. Тај клуб је савршен за њега, у сваком смислу. Из Мадрида је, дакле, био би код куће. Стабилан је и не би требало да брине за опстанак. А не гаји претеране аспирације ка високом пласману. Тони Муњоз, мој велики пријатељ, неизмерно цени Пауновића. И као тренера и као човекла. Играли су заједно у мадридском Атлетику и били су савршен тандем“, рекао је за Блиц познати менаџер са ФИФА лиценцом Зоран Стојадиновић.

Дани одлуке...

Коментари / 0

Оставите коментар