Znate li kolika je plata Paunovića i koliko mu nudi Hetafe?!

FSS će zlatne Orliće za uspeh na Mundijalitu nagraditi sa 200.000 evra!

Fudbal 25.06.2015 | 09:00
Znate li kolika je plata Paunovića i koliko mu nudi Hetafe?!

Fudbalski savez Srbije nagradiće zlatne momke našeg fudbala sa 200.000 evra, koliko iznosi premija članovima omladinske reprezentacije za osvajanje Prvenstva sveta na Novom Zelandu. Tako bar piše Alo, navodeći da novac neće biti raspoređen ravnomerno, već proporcionalno, shodno minutaži i učinku na terenu u mečevima koji su nas doveli do pehara.

Kad je o finansijama reč, isti izvor navodi da na osnovu ugovora između FSS i Veljka Paunovića, selektor Orlića radi za mesečnu platu od 5.000 evra, što je - podseća Informer - tri puta manje od primanja glavnokomandujućeg A reprezentacije Radovana Ćurčića (15.000 evra) i drastično manje nego što su imali njegovi prethodnici na toj poziciji: Siniša Mihajlović (35.000) i Dik Advokat (20.000). Svi znamo šta (ni)su uradili.

Zato je pred čelnicima Fudbalskog saveza Srbije diplomatska borba za ostanak Veljka Paunovića u Savezu. Načelni dogovor postignut pre Mundijalita glasio je da selektor preuzme brigu o mladoj reprezenatciji i odvede je na Prvenstvo Evrope koje se 2017. godine održava u Poljskoj. Pitanje je samo da li će Veljko uspeti da odoli ponudama iz inostranstva. A ima ih...
„Veljku finansije nisu u prvom planu, to je sigurno. Pouzdano znam da bi u Hetafeu imao platu između 50.000 i 60.000 evra neto. Da li će ponudu da prihvati, to je ono što ne znam. Veljkov potencijalni klub bi trebalo da bude iz srednje kategorije, da ne drhti za ispadanje, ali i da nema imperativ plasmana u evropska takmičenja. Važno je da, ukoliko dođe u Primeru, u prvoj godini ima mir i pokaže da može da se navikne na ligu. Koliko znam, Veljko već neko vreme ima otvorenu ponudu Hetafea. Taj klub je savršen za njega, u svakom smislu. Iz Madrida je, dakle, bio bi kod kuće. Stabilan je i ne bi trebalo da brine za opstanak. A ne gaji preterane aspiracije ka visokom plasmanu. Toni Munjoz, moj veliki prijatelj, neizmerno ceni Paunovića. I kao trenera i kao čovekla. Igrali su zajedno u madridskom Atletiku i bili su savršen tandem“, rekao je za Blic poznati menadžer sa FIFA licencom Zoran Stojadinović.

Dani odluke...

Komentari / 0

Ostavite komentar