Милутинов са Леброном у Кливленду?!

Шта Американци мисле о могућности да Милутинов дође код Леброна? Одлично решење! Ако би се правилно развијао, могао би да буде и замена за Тимофеја Мозгова...

Кошарка 25.06.2015 | 08:40
Милутинов са Леброном у Кливленду?!

Србија ће на овогодишњем НБА драфту (25. јун) сигурно имати двојицу српских играча, по једног из Партизана и Црвене звезде - Николу Милутинова, који је одлучио да задржи пријаву и Луку Митровића, који је излазно годиште.

Од чак осморице српски интернационалаца, колико их је у једном тренутку било пријављених, на крају је остао само центар Партизана, који је високо котиран међу скаутима бројних НБА клубова. Причало се и писало о интересовању Детроита и Минесоте, али изгледа да би Кливленд међу овогодишњим пиковима на највећој светској лутрији могао да уврсти продукт Партизанове фабрике талената.

Према писању медија у Кливленду, тачније одељка портала СБ Натион посвећеног управо Кавалирсима, долазак 20-годишњег центра клуба из Хумске био би сјајан потез за управу финалисте НБА лиге, а у случају правилног развоја могао би да буде пројектован у наследника Тимофеја Мозгова. Руском центру уговор са Кливлендом истиче 2016. године, а ако би се десило да Милутинов буде изабран на драфту, једну годину би могао да проведе на каљењу у Европи, највероватније у неком евролигашком клубу.

Поменути портал истиче да би Кливленд требало да једно место на драфту остави за европског кошаркаша, а Милутинов би био одлично решење.

Новосадски дугајлија био је први избор Душка Вујошевића у овој сезони, где је бележио 10 поена и осам скокова у АБА лиги, односно 12 поена, девет ухваћених лопти и две асистенције у Суперлиги.

Коментари / 0

Оставите коментар