Milutinov sa Lebronom u Klivlendu?!

Šta Amerikanci misle o mogućnosti da Milutinov dođe kod Lebrona? Odlično rešenje! Ako bi se pravilno razvijao, mogao bi da bude i zamena za Timofeja Mozgova...

Košarka 25.06.2015 | 08:40
Milutinov sa Lebronom u Klivlendu?!

Srbija će na ovogodišnjem NBA draftu (25. jun) sigurno imati dvojicu srpskih igrača, po jednog iz Partizana i Crvene zvezde - Nikolu Milutinova, koji je odlučio da zadrži prijavu i Luku Mitrovića, koji je izlazno godište.

Od čak osmorice srpski internacionalaca, koliko ih je u jednom trenutku bilo prijavljenih, na kraju je ostao samo centar Partizana, koji je visoko kotiran među skautima brojnih NBA klubova. Pričalo se i pisalo o interesovanju Detroita i Minesote, ali izgleda da bi Klivlend među ovogodišnjim pikovima na najvećoj svetskoj lutriji mogao da uvrsti produkt Partizanove fabrike talenata.

Prema pisanju medija u Klivlendu, tačnije odeljka portala SB Nation posvećenog upravo Kavalirsima, dolazak 20-godišnjeg centra kluba iz Humske bio bi sjajan potez za upravu finaliste NBA lige, a u slučaju pravilnog razvoja mogao bi da bude projektovan u naslednika Timofeja Mozgova. Ruskom centru ugovor sa Klivlendom ističe 2016. godine, a ako bi se desilo da Milutinov bude izabran na draftu, jednu godinu bi mogao da provede na kaljenju u Evropi, najverovatnije u nekom evroligaškom klubu.

Pomenuti portal ističe da bi Klivlend trebalo da jedno mesto na draftu ostavi za evropskog košarkaša, a Milutinov bi bio odlično rešenje.

Novosadski dugajlija bio je prvi izbor Duška Vujoševića u ovoj sezoni, gde je beležio 10 poena i osam skokova u ABA ligi, odnosno 12 poena, devet uhvaćenih lopti i dve asistencije u Superligi.

Komentari / 0

Ostavite komentar