Власт не поштује пресуде суда

Министарство трговине и туризма Републике Српске не поштује пресуду суда по тужби "Транспаренси интернешнела БиХ". По тој пресуди били су дужни да на увид доставе Уговор о продаји "Боске".

Република Српска 24.06.2015 | 15:50
Власт не поштује пресуде суда

Министарство трговине и туризма не поштује пресуду бањалучког Окружног суда. Суд је 30. јануара ове године донио пресуду којом је министарство обавезно да јавности, односно "Транспаренси интернешнелу" који је тужио министарство, достави на увид Уговор о продаји Робне куће "Боска".

Деветнаестог јуна ове године министарству трговине и туризма доставили смо захтјев са питањем зашто министарство није извршило пресуду Окружног суда и доставило на увид купопродајни уговор. Никакав одговор није стигао. Једини одговор који су у посљедњих неколико мјесеци покушали да дају јавности јесте да је Уговор о продаји "Боске" нестао.

Министарсво је први захтјев за стављање на увид купопродајног Уговора, по предметној тужби, добило у фебруару 2013. године. Образложење министарства било је да купац државног капитала "Конзорцијум Делта Зекстра" није дао сагласност.

БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

ПОГРЕШНА АДРЕСА

24.06.2015 13:58

Требате се обратити директно ПРЕДСЈЕДНИКУ ДОДИКУ!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

24.06.2015 15:10

Зрело је за оставке и промјене. Балон само што није пукао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Досљедност

24.06.2015 16:28

Засто би они који не постују суд БиХ, уставе РСа и БиХа ради ситног дневно-политицког цара одједном поцели постовати одлуке било ког суда? У намању руку је лицимјерно осудјивати непостовање. Једног суда а тразити спроводјење одлука другог. Ту се крије траг диктатуре и ста це бити данас или сутра када нико, ни градјани, ни компаније ни организације не буду постивали одлуке било ког суда? Наравно, бице хаос! Зелимо ли тамо? Висе него оцигледно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАВРИЛО

24.06.2015 20:02

Ово је заиста зрело за г...... мотке и да се ова банда растјера.

ОДГОВОРИТЕ