Vlast ne poštuje presude suda

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske ne poštuje presudu suda po tužbi "Transparensi internešnela BiH". Po toj presudi bili su dužni da na uvid dostave Ugovor o prodaji "Boske".

Republika Srpska 24.06.2015 | 15:50
Vlast ne poštuje presude suda

Ministarstvo trgovine i turizma ne poštuje presudu banjalučkog Okružnog suda. Sud je 30. januara ove godine donio presudu kojom je ministarstvo obavezno da javnosti, odnosno "Transparensi internešnelu" koji je tužio ministarstvo, dostavi na uvid Ugovor o prodaji Robne kuće "Boska".

Devetnaestog juna ove godine ministarstvu trgovine i turizma dostavili smo zahtjev sa pitanjem zašto ministarstvo nije izvršilo presudu Okružnog suda i dostavilo na uvid kupoprodajni ugovor. Nikakav odgovor nije stigao. Jedini odgovor koji su u posljednjih nekoliko mjeseci pokušali da daju javnosti jeste da je Ugovor o prodaji "Boske" nestao.

Ministarsvo je prvi zahtjev za stavljanje na uvid kupoprodajnog Ugovora, po predmetnoj tužbi, dobilo u februaru 2013. godine. Obrazloženje ministarstva bilo je da kupac državnog kapitala "Konzorcijum Delta Zekstra" nije dao saglasnost.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

POGREŠNA ADRESA

24.06.2015 13:58

Trebate se obratiti direktno PREDSJEDNIKU DODIKU!!!

ODGOVORITE
Name

Cezar

24.06.2015 15:10

Zrelo je za ostavke i promjene. Balon samo što nije pukao.

ODGOVORITE
Name

Dosljednost

24.06.2015 16:28

Zasto bi oni koji ne postuju sud BiH, ustave RSa i BiHa radi sitnog dnevno-politickog cara odjednom poceli postovati odluke bilo kog suda? U namanju ruku je licimjerno osudjivati nepostovanje. Jednog suda a traziti sprovodjenje odluka drugog. Tu se krije trag diktature i sta ce biti danas ili sutra kada niko, ni gradjani, ni kompanije ni organizacije ne budu postivali odluke bilo kog suda? Naravno, bice haos! Zelimo li tamo? Vise nego ocigledno...

ODGOVORITE
Name

GAVRILO

24.06.2015 20:02

Ovo je zaista zrelo za g...... motke i da se ova banda rastjera.

ODGOVORITE