Умро познати фоторепортер Бранислав Бацковић из Лознице

На Интерном одељењу лозничке болнице, у уторак увече је, у 64-ој години преминуо Бранислав Бацковић Бацко, некадашњи уредник фотографије у „Лозничким новостима", вишегодишњи фоторепортер „Вечерњих новости", мајстор фотографије, добитник више од 200 признања на изложбама широм Србије и света.

Србија 24.06.2015 | 13:48
Умро познати фоторепортер Бранислав Бацковић из Лознице

Пре неколико дана, награђен је поводом Дана Лознице, Плакетом, једним од највиших призања, његовог родног града, ком је поклонио своје стваралаштво, делајући, буквално, до последњег даха.

Срце Бацково, као и многа друга, данас, није издражало „редове чекања" београдске болнице за кардиоваскуларне болести „Дедиње". У Лозници му, како се испоставило, није било помоћи. Издахнуо је, недуго после посете сина, пун оптимизма у живот, без обзира на дијагнозу, ведар, лепо насмејан, што му је било својествено, убеђен да ће већ сутра бити наде за њега.

Диван човек, омиљени лознички Бацко, код старих и младих, врстан фоторепотер али и човекољубац, остаће запамћен као редак предантан и вредан хроничар, свог града и краја, али и РС, где је, често, био на новинарским задацима. Поносан је био на своју породицу, сина Душана, који је стасао у врсног ТВ новинара, кћерку Ивану и супругу Верицу, као и на своје претке по очевој линији из Црне Горе и мајчине из Лознице.

Брано Бацковић биће сахрањен данас у петак, у 15 часова, на лозничком гробљу.

В. М.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

лаки

24.06.2015 12:08

Лака ти земља мој Бране.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко Шапурић - Никшић

24.08.2015 17:55

Била ми је велика част, што сам те познавао и што сам био пријатељ са тобом. Остаћеш међу својим колегама упамћен као човјек великог срца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Жељко Шапурић - Никшић

25.08.2015 17:07

Изненадном смрћу Бранислава Бацковића, новинска фотографија Србије и Црне Горе доживјела је ненадокнадив губитак, баш у моменту када је наш драги Бацко био на врхунцу свога рада из области умјетничке и новинске фотографије. Био си понајбољи међу свима нама. Узненадна смрт те уграбила и вјечно отела из наших редова, али није, нити ће икада из наших сјећања. Почивај у миру, а твој лик и твоје дјело - живјеће вјечно.

ОДГОВОРИТЕ