ЕП: Селектор Додић о дебаклу младе селекције...

Селектор "орлића" тврди да су недостајали играчи из А тима, али и да је екипу "истрошило" гледање мечева омладинске екипе на СП у Новом Зеланду. Додић одлази без резултата.

Фудбал 24.06.2015 | 17:20
ЕП: Селектор Додић о дебаклу младе селекције...

Млада селекција Србије, играчи до 21 године, завршила је такмичење на Европском првенству у Чешкој већ после групне фазе.

Очекивања од "орлића" била су велика, али су на терену показали мало и после само три одиграна меча спаковали су кофере

Селектор Младен Додић није био незадовољан виђеним на терену у поразу против Данске (0:2), у последњем мечу на турниру, али генерално јесте.

"Против Данске није изгледало толико лоше. У реализацији, нажалост, нисмо били конкретни, за разлику од противника. Други гол јер свакако одлучио противника. Не желим никакав алиби у играчима који нису били овде, ипак, евидентно је да су све репрезентације дошле у најјачем саставу. Остаје жал да смо могли боље. Утакмица против Немачке показала је неке добре стране, али касније су испливале и мане на површину", истакао је Додић.

Он је потом детаљно објаснио шта је недостајало "орлићима".

"Очекивао сам јачи састав тима. Да поред Филипа Ђуричића за младу селекцију заиграју још неки играчи из А тима. Савез је учинио све да издејствује дозволу, али рецимо немачки клубови нису дозволи Филипу Костићу и Матији Настасићу да нам се прикључе. Још један утисак имам, знам да ће можда звучати необично, ипак у утакмици против Чешке изгледало је као да смо се 'истрошили' гледајући омладинце у јутарњим сатима. Наравно, није алиби, од срца честитам 'орлићима' на фантастичном успеху, али да постоји неки проблем унутар тима, показао би се и против Данске. Коначно, доста играча ове селекције није имао довољну минутажу у клубовима, што такође представља отежавајућу околност. Има времена за анализу, сигуран сам, ипак, да ће ова група у догледно време свакако куцати на врата А селекције. Поносан сам што сам био на челу овог тима", рекао је Додић, који одлази са места селектора.

И играчи не крију да су разочарали у Чешкој.

"Знам да је јавност у Србији сурова и да тражи само резултат, а ми га овде нисмо остварили. Сигуран сам да ће ово момци бити и у сениорској репрезентацији. Имали смо против Данске прво полувреме добро, али два поштено речено несрећно примљена гола. Можда срећу нисмо ни заслужили због катастрофалне игре против Чешке", изјавио је капитен Марко Петковић.

Филип Ђуричић признао је да је екипа била у "минус фази".

"Против Немачке били смо одлични, против Чеха катастрофални, у мечу са Данском било је нешто између, али свакако недовољно да се прође даље. Почели смо против Данаца добро, чврсто, али онда тотални пад концентрације и олако примљени голови удаљили су нас од циља. Евидентно, нека наша 'минус фаза' почела је још против Чеха и нисмо успели потпуно да побегнемо од ње. Тешко је, али у фудбалу мора да се иде даље и гледа напред. Треба да радимо да што пре будемо на нивоу који си очекују од нас", рекао је Ђуричић.

Горан Чаушић није задовољан игром коју су приказали.

"Разочаран сам четвртом позицијом, стигли смо у Чешку са много већим амбицијама. Нисмо лоше играли против Данске, дали смо стварно све од себе. Нисмо постигли гол из неких прилика, а Данци су нас, испоставља се, лагано кажњавали. Само бод освојен, за мене је разочаравајући резултат", утисак је Чаушића.

Урош Спајић сматра да су "орлићи" много квалитетнији тим од резултата који су постигли на Европском првенству.

"Не бих се сложио да је овај резултат, четврто место, реалана домет ове генерације. Мора да се има у виду оно што смо урадили пре доласка у Чешку, да су иза нас остале многе фудбалске силе, да смо елиминисали Шпанију у баражу... И против Немачке, у првом колу турнира, игром и резултатом показали смо да нисмо случајно дошли. Уследио је меч против Чешке који је био недопустиво лош и заиста бих га одмах заборавио. Нажалост, нисмо од њега успели потпуно да се опоравимо и то је резултирало чињеницом да смо против Данаца у кључним моментима били деконцентрисани", истакао је Спајић.

Коментари / 0

Оставите коментар