EP: Selektor Dodić o debaklu mlade selekcije...

Selektor "orlića" tvrdi da su nedostajali igrači iz A tima, ali i da je ekipu "istrošilo" gledanje mečeva omladinske ekipe na SP u Novom Zelandu. Dodić odlazi bez rezultata.

Fudbal 24.06.2015 | 17:20
EP: Selektor Dodić o debaklu mlade selekcije...

Mlada selekcija Srbije, igrači do 21 godine, završila je takmičenje na Evropskom prvenstvu u Češkoj već posle grupne faze.

Očekivanja od "orlića" bila su velika, ali su na terenu pokazali malo i posle samo tri odigrana meča spakovali su kofere

Selektor Mladen Dodić nije bio nezadovoljan viđenim na terenu u porazu protiv Danske (0:2), u poslednjem meču na turniru, ali generalno jeste.

"Protiv Danske nije izgledalo toliko loše. U realizaciji, nažalost, nismo bili konkretni, za razliku od protivnika. Drugi gol jer svakako odlučio protivnika. Ne želim nikakav alibi u igračima koji nisu bili ovde, ipak, evidentno je da su sve reprezentacije došle u najjačem sastavu. Ostaje žal da smo mogli bolje. Utakmica protiv Nemačke pokazala je neke dobre strane, ali kasnije su isplivale i mane na površinu", istakao je Dodić.

On je potom detaljno objasnio šta je nedostajalo "orlićima".

"Očekivao sam jači sastav tima. Da pored Filipa Đuričića za mladu selekciju zaigraju još neki igrači iz A tima. Savez je učinio sve da izdejstvuje dozvolu, ali recimo nemački klubovi nisu dozvoli Filipu Kostiću i Matiji Nastasiću da nam se priključe. Još jedan utisak imam, znam da će možda zvučati neobično, ipak u utakmici protiv Češke izgledalo je kao da smo se 'istrošili' gledajući omladince u jutarnjim satima. Naravno, nije alibi, od srca čestitam 'orlićima' na fantastičnom uspehu, ali da postoji neki problem unutar tima, pokazao bi se i protiv Danske. Konačno, dosta igrača ove selekcije nije imao dovoljnu minutažu u klubovima, što takođe predstavlja otežavajuću okolnost. Ima vremena za analizu, siguran sam, ipak, da će ova grupa u dogledno vreme svakako kucati na vrata A selekcije. Ponosan sam što sam bio na čelu ovog tima", rekao je Dodić, koji odlazi sa mesta selektora.

I igrači ne kriju da su razočarali u Češkoj.

"Znam da je javnost u Srbiji surova i da traži samo rezultat, a mi ga ovde nismo ostvarili. Siguran sam da će ovo momci biti i u seniorskoj reprezentaciji. Imali smo protiv Danske prvo poluvreme dobro, ali dva pošteno rečeno nesrećno primljena gola. Možda sreću nismo ni zaslužili zbog katastrofalne igre protiv Češke", izjavio je kapiten Marko Petković.

Filip Đuričić priznao je da je ekipa bila u "minus fazi".

"Protiv Nemačke bili smo odlični, protiv Čeha katastrofalni, u meču sa Danskom bilo je nešto između, ali svakako nedovoljno da se prođe dalje. Počeli smo protiv Danaca dobro, čvrsto, ali onda totalni pad koncentracije i olako primljeni golovi udaljili su nas od cilja. Evidentno, neka naša 'minus faza' počela je još protiv Čeha i nismo uspeli potpuno da pobegnemo od nje. Teško je, ali u fudbalu mora da se ide dalje i gleda napred. Treba da radimo da što pre budemo na nivou koji si očekuju od nas", rekao je Đuričić.

Goran Čaušić nije zadovoljan igrom koju su prikazali.

"Razočaran sam četvrtom pozicijom, stigli smo u Češku sa mnogo većim ambicijama. Nismo loše igrali protiv Danske, dali smo stvarno sve od sebe. Nismo postigli gol iz nekih prilika, a Danci su nas, ispostavlja se, lagano kažnjavali. Samo bod osvojen, za mene je razočaravajući rezultat", utisak je Čaušića.

Uroš Spajić smatra da su "orlići" mnogo kvalitetniji tim od rezultata koji su postigli na Evropskom prvenstvu.

"Ne bih se složio da je ovaj rezultat, četvrto mesto, realana domet ove generacije. Mora da se ima u vidu ono što smo uradili pre dolaska u Češku, da su iza nas ostale mnoge fudbalske sile, da smo eliminisali Španiju u baražu... I protiv Nemačke, u prvom kolu turnira, igrom i rezultatom pokazali smo da nismo slučajno došli. Usledio je meč protiv Češke koji je bio nedopustivo loš i zaista bih ga odmah zaboravio. Nažalost, nismo od njega uspeli potpuno da se oporavimo i to je rezultiralo činjenicom da smo protiv Danaca u ključnim momentima bili dekoncentrisani", istakao je Spajić.

Komentari / 0

Ostavite komentar