Опрез - коловози су мокри и клизави

У већем дијелу Републике Српске и Федерације БиХ због кише вози се мокрим и клизавим коловозима, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Босна и Херцеговина 24.06.2015 | 08:08
Опрез - коловози су мокри и клизави

Возачима се скреће пажња на могућност одрона и савјетује опрезна вожња. На дионицама на којима се изводе радови измијењен је режим вожње и регулисан додатном саобраћајном сигнализацијом.

За теретна возила и данас је забрањен саобраћај магистралним путем Црна Ријека - Угар због одржавања традиционалног вјерског скупа "Свети Иво" у мјесту Подмилачје, општина Јајце.

Забрана саобраћаја на снази је од 6.00 до 16.00 часова, а теретна возила биће пресмјерена на алтернативне правце Црна Ријека - Мркоњић Град - Језеро - Јајце, Црна Ријека - Мркоњић Град - Језеро - Шипово - Купрес и Бањалука - Кнежево - Травник.

На дионици магистралног пута Црквина - Модрича један у току је изградња пјешачке стазе у мјесту Милошевац, због чега возила саобраћају наизмјенично, једном коловозном траком. Предвиђено је да радови трају до 28. јуна.

Због реконструкције водоводне мреже на дионици магистралног пута Отока /граница Српске и Федерације БиХ/ - Нови Град један саобраћај се на мјестима гдје се изводе радови одвија наизмјенично једном коловозном траком у периоду од 7.00 до 18.00 часова. Предвиђено је да радови трају до октобра.

Отежано се саобраћа и на дионици магистралног пута Челинац - Котор Варош на којој је у току реконструкција и санација водоводне и канализационе мреже на подручју општине Котор Варош. На мјесту извођења радова возила се од 7.00 до 18.00 часова пропуштају наизмјенично једном коловозном траком.

Због реконструкције савског насипа на локалитету Рача возила на овом дијелу магистралног пута од 7.00 до 18.00 часова саобраћају једном траком.

У току је санација дионице магистралног пута Брод на Дрини - Шћепан Поље, према граници са Црном Гором због чега ће више пута у току дана долазити до обуставе саобраћаја које неће трајати дуже од 30 минута.

Из АМС подсјећају да је на овој дионици на снази забрана саобраћаја за возила чија укупна маса прелази 12 тона и чија дужина прелази осам метара.

Због изградње аутопутева Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Клашнице један - Прњавор, те дионицама магистралног пута Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

Кроз Теслић се успорено саобраћа због санације и пресвлачења коловоза на дионици регионалног пута, која пролази кроз град. Наизмјенично пропуштање возила са краћим задржавањима на снази је до 30. јуна.

На регионалном путу Бушлетић - Модрича, у насељу Вишњик, обустављен је саобраћај због проширења моста преко потока Дуса. Алтернативни правац за вријеме обуставе је магистрални пут Добој - Модрича.

Због клизишта успорено се саобраћа на дионицама регионалних путева Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровићи.

На локалитету Разбјењак - Путниково брдо у Мјесној заједници Макљеновац код Добоја у току је деминирање због чега од 8.00 до 16.00 часова долази до повремених обустава саобраћаја у трајању до 30 минута.

Због деминирања терена на локалитету "Кладар Доњи два" на снази је привремена обустава на магистралном путу Бродско Поље - Брусница /ентитетска граница/. Привремена обустава на снази је од 8.30 до 15.00 часова.

На регионалном путу Братунац три - Дрињача забрањен је саобраћај за возила чија маса прелази три и по тоне и за аутобусе масе веће од пет тона.

То је услиједило јер је усљед прошлогодишњих поплава дошло до урушавања десне банкине и дијела саобраћајне траке до ријеке Дрине.

Преко моста у мјесту Драгаловци на дионици регионалног пута Прњавор - Станари забрањен је саобраћај свим возилима чија укупна маса прелази пет тона, а висина три и по метра.

На подручју Средњобосанског кантона у Федерацији БиХ до поноћи је забрањен превоз експлозивних материја на подручју Средњобосанског кантона.

У тунелима Вуков Гај и Оштрик на аутопуту у смјеру Сарајево запад - Сарајево исток данас ће од 9.00 до 17.00 часова бити измијењен режим саобраћаја због радова на редовном одржавању опреме.

Саобраћај ће се одвијати једном траком, па се возачима скреће пажња да возе максимално опрезно и да поштују привремено постављену сигнализацију.

На граничном прелазу Брчко - Гуња и даље је на снази забрана саобраћаја за теретна возила због извођења радова са хрватске стране, док на осталим прелазима јутрос нема задржавања. /крај/мсб

Коментари / 0

Оставите коментар