Званично: Московски Динамо избачен из ЛЕ!

УЕФА казнила московски Динамо због непоштовања финансијског фер-плеја. у наредне ЧЕТИРИ сезоне (ако се квалификује, наравно)!

Фудбал 24.06.2015 | 13:20
Званично: Московски Динамо избачен из ЛЕ!

УЕФА је строга, знамо врло добро. Али, уме да буде и немилосрдна.

Помало неопажено је прошла вест да је московски Динамо избачен из свих европских такмичења у наредне четири сезоне (наравно, ако се квалификује), а сигурно се неће такмичити у Лиги Европе почев од наступајуће сезоне 2015/16.

Овакву одлуку УЕФА је донела због, како је наведено, кршења правила о лиценцирању и финансијског фер-плеја.

Ако се московски клуб, за који играју, између осталих Француз Мајту Валбуена, Немац Кевин Курањи, Мађар Балаж Џуџак, и у наредне три сезоне квалификује за неко европско такмичење - неће моћи да игра (сезоне 2016/17, 2017/18. и 2018/19.).

Председник Динама Борис Ротенберг је за клупски сајт изјавио да ова одлука није изненађење и да је УЕФА одавно упозоравала на поштовање финансијског фер-плеја.

Он је нагласио да ће се клуб окренути својој школи, свом подмлатку и изразио оптомизам који гради на томе да је резервни тим Динама два пута заредом освајао титулу шампиона (резервних тимова) Русије.

"Ово је велики ударац за цео клуб, али сада не смемо да забијамо главу у песак. Јасно је да су Динаму потребне корените промене", нагласио је он.

Коментари / 0

Оставите коментар