Zvanično: Moskovski Dinamo izbačen iz LE!

UEFA kaznila moskovski Dinamo zbog nepoštovanja finansijskog fer-pleja. u naredne ČETIRI sezone (ako se kvalifikuje, naravno)!

Fudbal 24.06.2015 | 13:20
Zvanično: Moskovski Dinamo izbačen iz LE!

UEFA je stroga, znamo vrlo dobro. Ali, ume da bude i nemilosrdna.

Pomalo neopaženo je prošla vest da je moskovski Dinamo izbačen iz svih evropskih takmičenja u naredne četiri sezone (naravno, ako se kvalifikuje), a sigurno se neće takmičiti u Ligi Evrope počev od nastupajuće sezone 2015/16.

Ovakvu odluku UEFA je donela zbog, kako je navedeno, kršenja pravila o licenciranju i finansijskog fer-pleja.

Ako se moskovski klub, za koji igraju, između ostalih Francuz Majtu Valbuena, Nemac Kevin Kuranji, Mađar Balaž Džudžak, i u naredne tri sezone kvalifikuje za neko evropsko takmičenje - neće moći da igra (sezone 2016/17, 2017/18. i 2018/19.).

Predsednik Dinama Boris Rotenberg je za klupski sajt izjavio da ova odluka nije iznenađenje i da je UEFA odavno upozoravala na poštovanje finansijskog fer-pleja.

On je naglasio da će se klub okrenuti svojoj školi, svom podmlatku i izrazio optomizam koji gradi na tome da je rezervni tim Dinama dva puta zaredom osvajao titulu šampiona (rezervnih timova) Rusije.

"Ovo je veliki udarac za ceo klub, ali sada ne smemo da zabijamo glavu u pesak. Jasno je da su Dinamu potrebne korenite promene", naglasio je on.

Komentari / 0

Ostavite komentar