Извињење БиХ због гажења и паљења заставе Израела!

Министарство иностраних послова Босне и Херцеговине изразило је жаљење због недоличног понашања дела навијача на недавно одржаној утакмици између репрезентација БиХ и Израела, те је позвало надлежне истражне органе да што пре открију и процесуирају покретаче овог немилог догађаја.

Фудбал 24.06.2015 | 12:20
Извињење БиХ због гажења и паљења заставе Израела!

Босна и Херцеговина је победила Израел са 3:1 у квалификацијама за Европско првенство, а пре меча, навијачи скандирали Палестини, газили и запалили заставу државе противничке селекције уз антисемитске песме.

"Недоличним понашањем и грубим поступком према државним обележјима пријатељске државе, у овом случају Израела, не помаже се ни нашим спортистима, нити пријатељским репрезентацијама, као ни БиХ, него се наноси несагледива и тешко поправљива штета", наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова БиХ.

У Министарству истичу да групе особа и појединци склони таквом понашању не заслужују да буду названи навијачима, те да је према њима потребно предузети, не само моралне, него и све законске мере.

"Управо зато, а као знак подршке свим спортистима БиХ, Министарство иностраних послова позвало је надлежне истражне органе да што пре открију и процесуирају покретаче не само овог, него и свих других немилих догађања на спортским манифестацијама", наведено је у саопштењу.

Министарство иностраних послова изразило је жаљење и извињење Израелу, њеним грађанима и институцијама због скрнављења државне заставе, до чега је дошло 12. јуна у Зеници.

Коментари / 0

Оставите коментар