Izvinjenje BiH zbog gaženja i paljenja zastave Izraela!

Ministarstvo inostranih poslova Bosne i Hercegovine izrazilo je žaljenje zbog nedoličnog ponašanja dela navijača na nedavno održanoj utakmici između reprezentacija BiH i Izraela, te je pozvalo nadležne istražne organe da što pre otkriju i procesuiraju pokretače ovog nemilog događaja.

Fudbal 24.06.2015 | 12:20
Izvinjenje BiH zbog gaženja i paljenja zastave Izraela!

Bosna i Hercegovina je pobedila Izrael sa 3:1 u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a pre meča, navijači skandirali Palestini, gazili i zapalili zastavu države protivničke selekcije uz antisemitske pesme.

"Nedoličnim ponašanjem i grubim postupkom prema državnim obeležjima prijateljske države, u ovom slučaju Izraela, ne pomaže se ni našim sportistima, niti prijateljskim reprezentacijama, kao ni BiH, nego se nanosi nesaglediva i teško popravljiva šteta", navodi se u saopštenju Ministarstva inostranih poslova BiH.

U Ministarstvu ističu da grupe osoba i pojedinci skloni takvom ponašanju ne zaslužuju da budu nazvani navijačima, te da je prema njima potrebno preduzeti, ne samo moralne, nego i sve zakonske mere.

"Upravo zato, a kao znak podrške svim sportistima BiH, Ministarstvo inostranih poslova pozvalo je nadležne istražne organe da što pre otkriju i procesuiraju pokretače ne samo ovog, nego i svih drugih nemilih događanja na sportskim manifestacijama", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo inostranih poslova izrazilo je žaljenje i izvinjenje Izraelu, njenim građanima i institucijama zbog skrnavljenja državne zastave, do čega je došlo 12. juna u Zenici.

Komentari / 0

Ostavite komentar