И Хрвати незадовољни радом Тужилаштва БиХ

Делегати Вијећа народа Парламентарне скупштине БиХ нису прихватили Информацију о раду Тужилаштва БиХ у прошлој години.

Босна и Херцеговина 23.06.2015 | 19:38
И Хрвати незадовољни радом Тужилаштва БиХ

То није ништа ново, јер од како је формирана та правосудна институција Парламентарна скупштина БиХ никада није прихватила ниједну њену информацију о раду.

До скора се то дешавало због незадовољства српских делегата и посланика, али последњих година незадовољни су и представници хрватског народа.

,,Већина грађана БиХ и њихови представници у Парламентарној скупштини редовно изражавају незадовољство радом правосуђа али ништа се не мијења'',каже замјеник предсједавајућег Вијећа народа Огњен Тадић и упозорава да се сада налазимо у ситуацији да су народ и политика на једној страни,а на другој нешто што се назива правосуђе БиХ.

,,То правосуђе има толико слабости да практично не функционише на начин на који би већина хтјела,прије свега када је у питању борба потив корупције и криминала.Често се кроз правосуђе обављају неке политичке активности,а свједоци смо тога и последњих дана.То није по вољи грађана који очекују правду и који кроз порезе финасирају рад тих правосудних органа'',сматра Тадић.

Криминалне афере без судских епилога.Спектакуларна хапшења пред ТВ камерама а затим пуштање осумњичених на слободу.Убиства без судских епилога.Све ово су разлози због којих Клуб делегата Срба није прихватио Информацију о раду Тужилаштва БиХ.

Против информације о раду једногласнан је био и Клуб Хрвата.

,,То је информација која се прима к знању,али ако Тужилаштво БиХ ради на овакав начин нећу да знам за њих'',одлучан је делегат ХДЗ-а БиХ Марио Караматић.

Информацију о раду Тужилаштва БиХ подржао је једино Клуб делегата Бошњака сматрајући да су делегати требали предложити инцијативе којима би се побољшао рад те правосудне инстиуције.

,,Умјесто тога имамо паушалне оцјене.Моја лична процјена је да се ради о плитички мотивисаним дискусијама у смислу односа према једној институцији БиХ,а не према њеном раду'',сматра делагат СДА Халид Гењац.

Представници Тужилаштва БиХ нису жељели коментарисати извјештај о свом раду.

,,За све што вас интерсеује обратите се нашем портпаролу'',кратко су добацили у пролазу.

(БН ТВ)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Недјо

23.06.2015 17:43

Другим рецима: Највазније је да су Босњаци задовољни јер њиховима се не суди .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.недјо

23.06.2015 18:45

Процитај мало измедју редова ако контас. Ту се мисли на два пајтоса а који пајтоса сконтај сам

Name

Искрено

23.06.2015 17:48

Изгледа само је Лаки задовољан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

постен

23.06.2015 18:17

Засто би Босњаци били незадовољни ако се овде ради о главоњама из Р.Србске.Тадиц мисли на Додика док Хрвати мисле о Цовицу ил Ĺјијановицима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

23.06.2015 20:52

Треба укинути тузиластво па онда Миле мозе продавати ста хоце.Као неки дан,продао банку...као да му је бабовина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

23.06.2015 20:54

Па овакво кривосуђе не одговара никоме осим Бошњацима јер се и Тужилаштво БиХ за ратне злочине ставило јавно у заштиту онога крволока из Сребренице

ОДГОВОРИТЕ
Name

Креле

23.06.2015 20:58

Нити Предсједништво нити било која политичка странка нити било тко мозе да утиче на Судство јер је оно независно од било кога. Тако је и у другим земљама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрзим Босну

23.06.2015 21:03

Ко може да буде задовољан овом умјетном државом и наметнутим судовима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

за постен

23.06.2015 21:06

То ти мислис да си постен да имас имало постења неби овако лупето

ОДГОВОРИТЕ
Name

оса

24.06.2015 01:33

А ко је нормалан у БиХ задовољан радом те институције!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

противник мрзње..

24.06.2015 05:43

Ако ниси задовољан , бори се да буде боље. И теби и другима. Ако мрзиш ... терај.. такве не требамо.. нити их ико треба.. широко ти поље...

ОДГОВОРИТЕ