I Hrvati nezadovoljni radom Tužilaštva BiH

Delegati Vijeća naroda Parlamentarne skupštine BiH nisu prihvatili Informaciju o radu Tužilaštva BiH u prošloj godini.

Bosna i Hercegovina 23.06.2015 | 19:38
I Hrvati nezadovoljni radom Tužilaštva BiH

To nije ništa novo, jer od kako je formirana ta pravosudna institucija Parlamentarna skupština BiH nikada nije prihvatila nijednu njenu informaciju o radu.

Do skora se to dešavalo zbog nezadovoljstva srpskih delegata i poslanika, ali poslednjih godina nezadovoljni su i predstavnici hrvatskog naroda.

,,Većina građana BiH i njihovi predstavnici u Parlamentarnoj skupštini redovno izražavaju nezadovoljstvo radom pravosuđa ali ništa se ne mijenja'',kaže zamjenik predsjedavajućeg Vijeća naroda Ognjen Tadić i upozorava da se sada nalazimo u situaciji da su narod i politika na jednoj strani,a na drugoj nešto što se naziva pravosuđe BiH.

,,To pravosuđe ima toliko slabosti da praktično ne funkcioniše na način na koji bi većina htjela,prije svega kada je u pitanju borba potiv korupcije i kriminala.Često se kroz pravosuđe obavljaju neke političke aktivnosti,a svjedoci smo toga i poslednjih dana.To nije po volji građana koji očekuju pravdu i koji kroz poreze finasiraju rad tih pravosudnih organa'',smatra Tadić.

Kriminalne afere bez sudskih epiloga.Spektakularna hapšenja pred TV kamerama a zatim puštanje osumnjičenih na slobodu.Ubistva bez sudskih epiloga.Sve ovo su razlozi zbog kojih Klub delegata Srba nije prihvatio Informaciju o radu Tužilaštva BiH.

Protiv informacije o radu jednoglasnan je bio i Klub Hrvata.

,,To je informacija koja se prima k znanju,ali ako Tužilaštvo BiH radi na ovakav način neću da znam za njih'',odlučan je delegat HDZ-a BiH Mario Karamatić.

Informaciju o radu Tužilaštva BiH podržao je jedino Klub delegata Bošnjaka smatrajući da su delegati trebali predložiti incijative kojima bi se poboljšao rad te pravosudne instiucije.

,,Umjesto toga imamo paušalne ocjene.Moja lična procjena je da se radi o plitički motivisanim diskusijama u smislu odnosa prema jednoj instituciji BiH,a ne prema njenom radu'',smatra delagat SDA Halid Genjac.

Predstavnici Tužilaštva BiH nisu željeli komentarisati izvještaj o svom radu.

,,Za sve što vas interseuje obratite se našem portparolu'',kratko su dobacili u prolazu.

(BN TV)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Nedjo

23.06.2015 17:43

Drugim recima: Najvaznije je da su Bosnjaci zadovoljni jer njihovima se ne sudi .

ODGOVORITE
Name

Re.nedjo

23.06.2015 18:45

Procitaj malo izmedju redova ako kontas. Tu se misli na dva pajtosa a koji pajtosa skontaj sam

Name

Iskreno

23.06.2015 17:48

Izgleda samo je Laki zadovoljan.

ODGOVORITE
Name

posten

23.06.2015 18:17

Zasto bi Bosnjaci bili nezadovoljni ako se ovde radi o glavonjama iz R.Srbske.Tadic misli na Dodika dok Hrvati misle o Covicu il Ĺjijanovicima.

ODGOVORITE
Name

Sarajevo

23.06.2015 20:52

Treba ukinuti tuzilastvo pa onda Mile moze prodavati sta hoce.Kao neki dan,prodao banku...kao da mu je babovina.

ODGOVORITE
Name

Требиње

23.06.2015 20:54

Па овакво кривосуђе не одговара никоме осим Бошњацима јер се и Тужилаштво БиХ за ратне злочине ставило јавно у заштиту онога крволока из Сребренице

ODGOVORITE
Name

Krele

23.06.2015 20:58

Niti Predsjedništvo niti bilo koja politička stranka niti bilo tko moze da utiče na Sudstvo jer je ono nezavisno od bilo koga. Tako je i u drugim zemljama

ODGOVORITE
Name

Mrzim Bosnu

23.06.2015 21:03

Ko može da bude zadovoljan ovom umjetnom državom i nametnutim sudovima.

ODGOVORITE
Name

za posten

23.06.2015 21:06

To ti mislis da si posten da imas imalo postenja nebi ovako lupeto

ODGOVORITE
Name

osa

24.06.2015 01:33

A ko je normalan u BiH zadovoljan radom te institucije!!!

ODGOVORITE
Name

protivnik mrznje..

24.06.2015 05:43

Ako nisi zadovoljan , bori se da bude bolje. I tebi i drugima. Ako mrziš ... teraj.. takve ne trebamo.. niti ih iko treba.. široko ti polje...

ODGOVORITE