Бијељински "Орао" међу излагачима у Београду

Предузеће ,,Орао,, из Бијељине које, између осталог, ремонтује турбомлазне авионе вајпер /ВИПЕР/, учествује на сајму наоружања и војне опреме у Београду.

Србија 23.06.2015 | 18:44
Бијељински "Орао" међу излагачима у Београду

„Имамо добру сарадњу са више фирми из Србије и то углавном на ремонту авионских мотора или договарамо да та предузећа буду наши подизвођачи", рекао је руководилац Одјељења за развој нових технологија у „Орлу" Миодраг Дивчић.

Он је нагласио да „Орао" најчешће сарађује са „Термотехном" из Чачка, „Еурокомерцом" из Бруса, „Пнеуматикфлексом" из Нове Пазове и „Првом петолетком" из Трстеника.

„Надамо се новим пословима и даљој кооперацији", додао је он.

Осим ремонта турбомлазних авиона, подзвучних и надзвучних, „Орао" нуди и развој нових технологија производње и ремонта турбомлазних авиона, производњу специјалних алата и дијелова према захтјеву.

Седми Међународни сајам наоружања и војне опреме „Партнер 2015″, који је отворен данас у Београду, окупио је 116 излагача и то 92 из Србије и 24 из иностранства.

Посјетиоци ће имати прилику да виде системе наоружања ватрене подршке, односно минобацаче, бацаче граната, вучна и самоходна оруђа класичне и ракетне артиљерије, топове средњег калибра, средства за противоклопну и непосредну пешадијску борбу и многа друга средства одбране.

(Цапитал)

Коментари / 0

Оставите коментар