Bijeljinski "Orao" među izlagačima u Beogradu

Preduzeće ,,Orao,, iz Bijeljine koje, između ostalog, remontuje turbomlazne avione vajper /VIPER/, učestvuje na sajmu naoružanja i vojne opreme u Beogradu.

Srbija 23.06.2015 | 18:44
Bijeljinski "Orao" među izlagačima u Beogradu

„Imamo dobru saradnju sa više firmi iz Srbije i to uglavnom na remontu avionskih motora ili dogovaramo da ta preduzeća budu naši podizvođači", rekao je rukovodilac Odjeljenja za razvoj novih tehnologija u „Orlu" Miodrag Divčić.

On je naglasio da „Orao" najčešće sarađuje sa „Termotehnom" iz Čačka, „Eurokomercom" iz Brusa, „Pneumatikfleksom" iz Nove Pazove i „Prvom petoletkom" iz Trstenika.

„Nadamo se novim poslovima i daljoj kooperaciji", dodao je on.

Osim remonta turbomlaznih aviona, podzvučnih i nadzvučnih, „Orao" nudi i razvoj novih tehnologija proizvodnje i remonta turbomlaznih aviona, proizvodnju specijalnih alata i dijelova prema zahtjevu.

Sedmi Međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme „Partner 2015″, koji je otvoren danas u Beogradu, okupio je 116 izlagača i to 92 iz Srbije i 24 iz inostranstva.

Posjetioci će imati priliku da vide sisteme naoružanja vatrene podrške, odnosno minobacače, bacače granata, vučna i samohodna oruđa klasične i raketne artiljerije, topove srednjeg kalibra, sredstva za protivoklopnu i neposrednu pešadijsku borbu i mnoga druga sredstva odbrane.

(Capital)

Komentari / 0

Ostavite komentar