Дипломирала у осмој деценији живота

Мајка двоје дјеце, бака троје унучади и пензионисана учитељица Гулоз Серин је у 71. години живота остварила свој сан и као најбоља студенткиња завршила Факултет ликовне умјетности на Универзитету у Сакарији, јавља  Анадолија.

Свијет 23.06.2015 | 14:24
Дипломирала у осмој деценији живота

Након што је 46 година била учитељица у школама у различитим дијеловима Турске, Серин је завршила Факултет ликовне умјетности и на тај начин послала поруку својим ученицима да за образовање никада није касно и да је за напредовање довољно имати вољу и бити спреман уложити много труда.

Серин је била звијезда свечане церемоније додјеле диплома дипломцима овог факултета, а диплому и признање за изванредан успјех јој је уручио замјеник ректора Универзитета у Сакарији Мехмет Али Јалцин.

У изјави за АА, Серин је казала да јој је највећа животна жеља била да студира ликовну умјетност и да никада није одустајала од свог циља.

"Факултет сам завршила као најбољи студент и сретна сам због тога. Захвална сам свим професорима и својој породици на подршци коју су ми пружали током студија", казала је Серин.

Извор: Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар