Diplomirala u osmoj deceniji života

Majka dvoje djece, baka troje unučadi i penzionisana učiteljica Guloz Serin je u 71. godini života ostvarila svoj san i kao najbolja studentkinja završila Fakultet likovne umjetnosti na Univerzitetu u Sakariji, javlja  Anadolija.

Svijet 23.06.2015 | 14:24
Diplomirala u osmoj deceniji života

Nakon što je 46 godina bila učiteljica u školama u različitim dijelovima Turske, Serin je završila Fakultet likovne umjetnosti i na taj način poslala poruku svojim učenicima da za obrazovanje nikada nije kasno i da je za napredovanje dovoljno imati volju i biti spreman uložiti mnogo truda.

Serin je bila zvijezda svečane ceremonije dodjele diploma diplomcima ovog fakulteta, a diplomu i priznanje za izvanredan uspjeh joj je uručio zamjenik rektora Univerziteta u Sakariji Mehmet Ali Jalcin.

U izjavi za AA, Serin je kazala da joj je najveća životna želja bila da studira likovnu umjetnost i da nikada nije odustajala od svog cilja.

"Fakultet sam završila kao najbolji student i sretna sam zbog toga. Zahvalna sam svim profesorima i svojoj porodici na podršci koju su mi pružali tokom studija", kazala je Serin.

Izvor: Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar