ЕП до 21: Како Србија може у 1/2-финале?! Ух, сад тешко!

Младој репрезентацији Србије вечерас од 20.45 неће бити довољна само победа над Данцима.

Фудбал 23.06.2015 | 17:40
ЕП до 21: Како Србија може у 1/2-финале?! Ух, сад тешко!

Убедљив пораз од Чешке (4:0) у суботу, довео је Младена Додића и његове изабранике у веома тешку позицију уочи последњег кола групне фазе ЕУРО 2015.

До полуфинала, објективно, можемо само на један начин - победом над Данском, уз победу водеће Немачке над Чешком.

Не би било први пут да се ова генерација издигла изнад свих проблема и остварила циљ, али овог пута морају и да одиграју одлично и да их "погледа" срећа.

"Заједништво, тимски дух, то нам је у сличним ситуацијама увек давало снагу, а верујем да ће нас и овог пута оставити на Европском првенству", рекао је Марко Петковић на конференцији за новинаре.

Он је нагласио да је екипа провела претходна два дана у анализи дебакла против Чешке и припреми за следећу, можда и последњу утакмицу на такмичењу.

"Сигуран сам да ће екипа бити спремна за Данце. Свесни смо грешака направљених против Чешке и спремни да их не поновимо".

Петковић је на питање новинара о слабој игри одбране у суботу одговорио да је "шкрипало" у свим линијама тима.

"Био бих срећан да је тако како ви кажете, јер би то значило да само тај проблем треба да отклонимо и све ће бити у реду. Али, није тако. Све линије тима функционисале су лоше. Сада нам је најбитнија добра психолошка припрема".

Селектор Додић због парних жутих картона неће моћи да рачуна на "везисту" Дарка Брашанца, али је најавио још неке, неизнуђене измене, како би освежио екипу.

"Ситуација нас приморава да извучемо највише из себе и будемо најбољи кад је најпотребније. Максимално поштујемо Данце, али оптимиста сам и верујем у моје играче", поручио је Додић.

Утакмица се игра на стадиону Летна у Прагу.

Данци су у првом колу победили Чехе (2:1), па изгубили од Немаца (0:3).

ТАБЕЛА: Немачка 4 (гол разлика +3), Чешка 3 (+3), Данска 3 (-2), Србија 1 (-4).

Ако екипе буду имале исти број бодова, одлучиваће међусобни биланс, па укупна гол-разлика.

Коментари / 0

Оставите коментар