EP do 21: Kako Srbija može u 1/2-finale?! Uh, sad teško!

Mladoj reprezentaciji Srbije večeras od 20.45 neće biti dovoljna samo pobeda nad Dancima.

Fudbal 23.06.2015 | 17:40
EP do 21: Kako Srbija može u 1/2-finale?! Uh, sad teško!

Ubedljiv poraz od Češke (4:0) u subotu, doveo je Mladena Dodića i njegove izabranike u veoma tešku poziciju uoči poslednjeg kola grupne faze EURO 2015.

Do polufinala, objektivno, možemo samo na jedan način - pobedom nad Danskom, uz pobedu vodeće Nemačke nad Češkom.

Ne bi bilo prvi put da se ova generacija izdigla iznad svih problema i ostvarila cilj, ali ovog puta moraju i da odigraju odlično i da ih "pogleda" sreća.

"Zajedništvo, timski duh, to nam je u sličnim situacijama uvek davalo snagu, a verujem da će nas i ovog puta ostaviti na Evropskom prvenstvu", rekao je Marko Petković na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je ekipa provela prethodna dva dana u analizi debakla protiv Češke i pripremi za sledeću, možda i poslednju utakmicu na takmičenju.

"Siguran sam da će ekipa biti spremna za Dance. Svesni smo grešaka napravljenih protiv Češke i spremni da ih ne ponovimo".

Petković je na pitanje novinara o slaboj igri odbrane u subotu odgovorio da je "škripalo" u svim linijama tima.

"Bio bih srećan da je tako kako vi kažete, jer bi to značilo da samo taj problem treba da otklonimo i sve će biti u redu. Ali, nije tako. Sve linije tima funkcionisale su loše. Sada nam je najbitnija dobra psihološka priprema".

Selektor Dodić zbog parnih žutih kartona neće moći da računa na "vezistu" Darka Brašanca, ali je najavio još neke, neiznuđene izmene, kako bi osvežio ekipu.

"Situacija nas primorava da izvučemo najviše iz sebe i budemo najbolji kad je najpotrebnije. Maksimalno poštujemo Dance, ali optimista sam i verujem u moje igrače", poručio je Dodić.

Utakmica se igra na stadionu Letna u Pragu.

Danci su u prvom kolu pobedili Čehe (2:1), pa izgubili od Nemaca (0:3).

TABELA: Nemačka 4 (gol razlika +3), Češka 3 (+3), Danska 3 (-2), Srbija 1 (-4).

Ako ekipe budu imale isti broj bodova, odlučivaće međusobni bilans, pa ukupna gol-razlika.

Komentari / 0

Ostavite komentar