Пауновић о питању које поставља Србија...

Како да ова деца никад не одрасту?! Селектор омладинске фудбалске репрезентације Србије Вељко Пауновић последњи је напустио Скупштину Београда после дочека светских шампиона. "Орлићи" не скривају колико га обожавају, а тако је било и са навијачима, који су одложили његово придруживање екипи жељама за аутограмима и заједничким фотографијама.

Фудбал 23.06.2015 | 22:00
Пауновић о питању које поставља Србија...

"Заиста је било предивно, велико је искуство радити са момцима који дају све од себе, са којима може да се комуницира, који имају изванредан фудбалски таленат, то је остварење сна сваког тренера. Не само да желе да спроведу то што замишљаш, него учествују у томе, желе да реше проблеме у игри, они сами постављају питања. Једино што им недостаје сада је веће искуство, мада су и њега стекли у доброј мери. Доста њих игра на сениорском нивоу, у иностранству... То је доносило превагу у појединим дуелима, а када се сретнеш са онима који су на истом нивоу по искуству, онда преовлађује менталитет, психолошка снага", рекао је Пауновић.

Његова екипа је све утакмице у нокаут фази добила после продужетака или пенала, од Мађарске преко САД до Малија и Бразила у финалу.

"Свака утакмица има тешке моменте, поготово оне где је квалитет сличан. Ја ниједног тренутка нисам осећао да ми је тешко оно што радим, напротив, сваки проблем, искључење против Мађарске, губили смо са 1:0... То су била искушења, али мора да се нађе решење", сматра шеф стручног штаба "орлића".

Тек када је експедиција допутовала у Београд, почела је да увиђа како је успех доживљен у Србији.

"Били смо на другој хемисфери, у другој временској зони, огромна је дистанца. Нисмо уопште ово очекивали, да ће се овако прославити, без обзира на то што смо пратили путем друштвених мрежа, без обзира на контакте са пријатељима и породицом. Кад смо дошли овде, све смо више и више увиђали колико је ово невероватно. Нарочито кад смо изашли на балкон, невероватан призор", рекао је Пауновић.

Скандирало се "Ти си наш Мурињо, Пауне", што само сведочи како је тренерска каријера која обећава крунисана већ на самом почетку.

Многи навијачи би волели да се "орлићи" не промене и не доживе репрезентативну судбину сениора, на шта се осврнуо и Пауновић.

"Ја сам ово сањао као играч, доживео сам као тренер. Свесни смо и да смо први фудбалери који су се попели овде, то је већа одговорност. Оно што су почели, морају да наставе, да шире ове вредности, начин игре на друге. Они се већ сада зрело понашају, преостаје само да се настави процес стварања ових момака, они нису формирани потпуно, имају још много да уче", додао је селектор.

Остаје жал што неко од играча није добио и Златну лопту као најбољи играч турнира, а "орлићи" су песмом показали да је то заслужио Андрија Живковић.

"Свакако, али то су околности... то су искуства из којих би требало да учимо и тако је како је, на то просто не можемо да утичемо", рекао је Пауновић.

Коментари / 0

Оставите коментар