Paunović o pitanju koje postavlja Srbija...

Kako da ova deca nikad ne odrastu?! Selektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović poslednji je napustio Skupštinu Beograda posle dočeka svetskih šampiona. "Orlići" ne skrivaju koliko ga obožavaju, a tako je bilo i sa navijačima, koji su odložili njegovo pridruživanje ekipi željama za autogramima i zajedničkim fotografijama.

Fudbal 23.06.2015 | 22:00
Paunović o pitanju koje postavlja Srbija...

"Zaista je bilo predivno, veliko je iskustvo raditi sa momcima koji daju sve od sebe, sa kojima može da se komunicira, koji imaju izvanredan fudbalski talenat, to je ostvarenje sna svakog trenera. Ne samo da žele da sprovedu to što zamišljaš, nego učestvuju u tome, žele da reše probleme u igri, oni sami postavljaju pitanja. Jedino što im nedostaje sada je veće iskustvo, mada su i njega stekli u dobroj meri. Dosta njih igra na seniorskom nivou, u inostranstvu... To je donosilo prevagu u pojedinim duelima, a kada se sretneš sa onima koji su na istom nivou po iskustvu, onda preovlađuje mentalitet, psihološka snaga", rekao je Paunović.

Njegova ekipa je sve utakmice u nokaut fazi dobila posle produžetaka ili penala, od Mađarske preko SAD do Malija i Brazila u finalu.

"Svaka utakmica ima teške momente, pogotovo one gde je kvalitet sličan. Ja nijednog trenutka nisam osećao da mi je teško ono što radim, naprotiv, svaki problem, isključenje protiv Mađarske, gubili smo sa 1:0... To su bila iskušenja, ali mora da se nađe rešenje", smatra šef stručnog štaba "orlića".

Tek kada je ekspedicija doputovala u Beograd, počela je da uviđa kako je uspeh doživljen u Srbiji.

"Bili smo na drugoj hemisferi, u drugoj vremenskoj zoni, ogromna je distanca. Nismo uopšte ovo očekivali, da će se ovako proslaviti, bez obzira na to što smo pratili putem društvenih mreža, bez obzira na kontakte sa prijateljima i porodicom. Kad smo došli ovde, sve smo više i više uviđali koliko je ovo neverovatno. Naročito kad smo izašli na balkon, neverovatan prizor", rekao je Paunović.

Skandiralo se "Ti si naš Murinjo, Paune", što samo svedoči kako je trenerska karijera koja obećava krunisana već na samom početku.

Mnogi navijači bi voleli da se "orlići" ne promene i ne dožive reprezentativnu sudbinu seniora, na šta se osvrnuo i Paunović.

"Ja sam ovo sanjao kao igrač, doživeo sam kao trener. Svesni smo i da smo prvi fudbaleri koji su se popeli ovde, to je veća odgovornost. Ono što su počeli, moraju da nastave, da šire ove vrednosti, način igre na druge. Oni se već sada zrelo ponašaju, preostaje samo da se nastavi proces stvaranja ovih momaka, oni nisu formirani potpuno, imaju još mnogo da uče", dodao je selektor.

Ostaje žal što neko od igrača nije dobio i Zlatnu loptu kao najbolji igrač turnira, a "orlići" su pesmom pokazali da je to zaslužio Andrija Živković.

"Svakako, ali to su okolnosti... to su iskustva iz kojih bi trebalo da učimo i tako je kako je, na to prosto ne možemo da utičemo", rekao je Paunović.

Komentari / 0

Ostavite komentar