Бошњаци и Хрвати не желе расправу о закону о пребивалишту

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ није прихватио приједлог делегата Средоја Новића /СНСД/ да се у дневни ред данашње 6. сједнице уврсти тачка о постизању сагласности о идентичном тексту Закона о пребивалишту и боравишту грађана БиХ.

Босна и Херцеговина 23.06.2015 | 13:45
Бошњаци и Хрвати не желе расправу о закону о пребивалишту

Новић је навео да се због непримјењивања овог закона око 1.000 лица налази у БиХ на лажним адресама или уопште немају пребивалиште, због чега БиХ губи милионе КМ јер не може да наплати изречене казне пресуђеним лицима, нити може да приведе правди одређена лица која су починила кривична дјела.

"Ово је важно питање за све нас у БиХ", поручио је Новић.

Делегат Халид Гењац /СДА/ није био за ову иницијативу, истичући да поменути закон нуди нека неприхватљива дискриминаторска рјешења и да га треба вратити у редовну парламентарну процедуру гдје се може амандмански дјеловати.

Замјеник предсједавајућег Дома народа парламента БиХ Огњен Тадић позвао је Гењца и Новића, који су предсједници бошњачког и српског клуба Дома народа, да дијалогом покушају да усагласе ставове о овом осјетљивом питању, па да тек онда крену са иницијативама за уврштавање ове тачке дневног реда и обезбиједе позитивну атмосферу за рад у овом дому.

За Новићеву иницијативу гласали су сви делегати из реда српског народа, док су сви остали били против.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Лија

23.06.2015 13:32

Нормално, ако би се усвојиле измјене наведеног закона,60% запослених у Институцијама БиХ не би могло узимати додатак за превоз на основу фиктивних пријава пребивалишта, као што сада раде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

23.06.2015 15:19

Отворена подрска криминалцима и терористима.Коме је то другом у интересу да се не зна гдје станује.И гдје то јос у свијету могуце да неко мозе бити непријављен

ОДГОВОРИТЕ