РФ: Не могу на 1. мјесто без грен-слем титула!

Швајцарски тенисер Роџер Федерер рекао је да врло добро зна шта је потребно да би се вратио на прво место АТП листе, али и да му то тренутно није главни циљ.

Тенис 23.06.2015 | 15:40
РФ: Не могу на 1. мјесто без грен-слем титула!

Федерер је рекордне 302 недеље био најбољи тенисер света, а тренутно држи друго место на листи, са више од 4.000 бодова мање од водећег Новака Ђоковића.

Последњи пут, Федерер је држао прво место крајем октобра 2012. године, а на само чело се вратио освајањем Вимблдона те сезоне, што му је уједно и последња Грен слем титула коју је освојио.

“Шта ми је потребно да бих се вратио на прво место? Једноставно је. Систем бодовања је такав да се највише вреднују Грен слемови. Када освојите Грен слем, добијете много бодова и остајете на челу листе. У овом тренутку, повратак на прво место није нешто о чему размишљам, а и веома сам далеко од тог остварења. Ствари могу брзо да се промене, иако у другом делу сезоне браним велики број бодова. У сваком случају, ако освојите Грен слем, ближи сте томе, ако то не учините, даље сте. Мој главни циљ је да будем срећан и уживам у тренутку. Размишљам о једном по једном турниру и не гледам далеко у будућност”, рекао је Федерер.

Наредни турнир на којем ће Федерер играти је Вимблдон, који је до сада освајао седам пута. Захваљујући историјској осмој титули у Халеу Швајцарац је направио најбољи могући увод за трећи Грен слем сезоне.

“Титула у Халеу пре Вимблдона је увек посебна. Да бисте играли добро на трави, најбоље је да одиграте најбоље на најбитнијим поенима. Током прошле недеље сам то успевао. Мислим да нисам испустио сервис ниједном током четири меча које сам играо. Одлично сам сервирао у битним тренуцима и то је веома битно”, нагласио је Федерер.

Коментари / 0

Оставите коментар