RF: Ne mogu na 1. mjesto bez gren-slem titula!

Švajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da vrlo dobro zna šta je potrebno da bi se vratio na prvo mesto ATP liste, ali i da mu to trenutno nije glavni cilj.

Tenis 23.06.2015 | 15:40
RF: Ne mogu na 1. mjesto bez gren-slem titula!

Federer je rekordne 302 nedelje bio najbolji teniser sveta, a trenutno drži drugo mesto na listi, sa više od 4.000 bodova manje od vodećeg Novaka Đokovića.

Poslednji put, Federer je držao prvo mesto krajem oktobra 2012. godine, a na samo čelo se vratio osvajanjem Vimbldona te sezone, što mu je ujedno i poslednja Gren slem titula koju je osvojio.

“Šta mi je potrebno da bih se vratio na prvo mesto? Jednostavno je. Sistem bodovanja je takav da se najviše vrednuju Gren slemovi. Kada osvojite Gren slem, dobijete mnogo bodova i ostajete na čelu liste. U ovom trenutku, povratak na prvo mesto nije nešto o čemu razmišljam, a i veoma sam daleko od tog ostvarenja. Stvari mogu brzo da se promene, iako u drugom delu sezone branim veliki broj bodova. U svakom slučaju, ako osvojite Gren slem, bliži ste tome, ako to ne učinite, dalje ste. Moj glavni cilj je da budem srećan i uživam u trenutku. Razmišljam o jednom po jednom turniru i ne gledam daleko u budućnost”, rekao je Federer.

Naredni turnir na kojem će Federer igrati je Vimbldon, koji je do sada osvajao sedam puta. Zahvaljujući istorijskoj osmoj tituli u Haleu Švajcarac je napravio najbolji mogući uvod za treći Gren slem sezone.

“Titula u Haleu pre Vimbldona je uvek posebna. Da biste igrali dobro na travi, najbolje je da odigrate najbolje na najbitnijim poenima. Tokom prošle nedelje sam to uspevao. Mislim da nisam ispustio servis nijednom tokom četiri meča koje sam igrao. Odlično sam servirao u bitnim trenucima i to je veoma bitno”, naglasio je Federer.

Komentari / 0

Ostavite komentar