Тужан дан - Парма оде међу аматере!

Чувени италијански фудбалски клуб Парма прогласио банкрот и прелази у аматерски ниво такмичења.

Фудбал 23.06.2015 | 14:40
Тужан дан - Парма оде међу аматере!

Нажалост, ово је било питање дана...

Већ месецима се чекало да Фудбалски клуб Парма, некадашњи освајач Купа УЕФА и Купа победника купова, због великих дугова прогласи банкрот. И то се десило на данашњи дан.

Фудбалски клуб Парма (основан 16. децембра 1913. године), двоструки освајач Купа УЕФА, три пута победник италијанског Купа, освајач трофеја у некадашњем европском такмичењу Куп европских купова, због огромних финансијских проблема, једва је завршио минулу сезону у Серији А.

Боље речено, право је чудо како је Парма уопште и играла до последњег кола. Ипак, захваљујући пожртвовању играча (играли без плата, сами прали опрему, нису имали ни за воду, путовања...), клуб је завршио такмичење у Серији А.

Додуше, Парма је била отписана већ у полусезони, али су бар играчи спасили част некада великог клуба, за које су играле ведете европског и светског фудбала - Ђанлуиђи Буфон, Ернан Креспо, Фаустино Асприља, Фабио Канаваро, Хуан Себастијан Верон...

Овај клуб већ годинама грца у финансијском смислу, а све је почело 2007. године након што је главни спонзор - Пармалат - отишао у стечај након што су откривене велике финансијске малверзације у њеном пословању.

Све ово одразило се и на фудбалски клуб, који је свих ових година некако опстајао. Све до данашњих дана.

Од данас, Парма је аматерски клуб и такмичиће се у Серији Д.

Тужан дан за италијански и европски фудбал.

Коментари / 0

Оставите коментар