Tužan dan - Parma ode među amatere!

Čuveni italijanski fudbalski klub Parma proglasio bankrot i prelazi u amaterski nivo takmičenja.

Fudbal 23.06.2015 | 14:40
Tužan dan - Parma ode među amatere!

Nažalost, ovo je bilo pitanje dana...

Već mesecima se čekalo da Fudbalski klub Parma, nekadašnji osvajač Kupa UEFA i Kupa pobednika kupova, zbog velikih dugova proglasi bankrot. I to se desilo na današnji dan.

Fudbalski klub Parma (osnovan 16. decembra 1913. godine), dvostruki osvajač Kupa UEFA, tri puta pobednik italijanskog Kupa, osvajač trofeja u nekadašnjem evropskom takmičenju Kup evropskih kupova, zbog ogromnih finansijskih problema, jedva je završio minulu sezonu u Seriji A.

Bolje rečeno, pravo je čudo kako je Parma uopšte i igrala do poslednjeg kola. Ipak, zahvaljujući požrtvovanju igrača (igrali bez plata, sami prali opremu, nisu imali ni za vodu, putovanja...), klub je završio takmičenje u Seriji A.

Doduše, Parma je bila otpisana već u polusezoni, ali su bar igrači spasili čast nekada velikog kluba, za koje su igrale vedete evropskog i svetskog fudbala - Đanluiđi Bufon, Ernan Krespo, Faustino Asprilja, Fabio Kanavaro, Huan Sebastijan Veron...

Ovaj klub već godinama grca u finansijskom smislu, a sve je počelo 2007. godine nakon što je glavni sponzor - Parmalat - otišao u stečaj nakon što su otkrivene velike finansijske malverzacije u njenom poslovanju.

Sve ovo odrazilo se i na fudbalski klub, koji je svih ovih godina nekako opstajao. Sve do današnjih dana.

Od danas, Parma je amaterski klub i takmičiće se u Seriji D.

Tužan dan za italijanski i evropski fudbal.

Komentari / 0

Ostavite komentar