ЕП: Српкиње изгубиле од Литванки и иду на Туркиње у 1/4-финалу!

Српске кошаркашице поражене су у последњем колу друге фазе Европског првенства у Мађарској и Румунији од Литваније са 73:72.

Кошарка 23.06.2015 | 12:00
ЕП: Српкиње изгубиле од Литванки и иду на Туркиње у 1/4-финалу!

Изабранице Марине Маљковић су раније обезбедиле место у четвртфиналу, али су после другог пораза у другој фази, трећег укупно, заузеле четврто место и за полуфинале ће играти са Турском.

Тај дуел биће први у оквиру четвртфинала и играће се у среду у Будимпешти, а потом следи дуел Литваније и Белорусије.

Преостали сусрети играју се у четвртак, а састају се Француска и Русија, односно Шпанија и Црна Гора.

У дуелу са Литванијом, српске кошаркашице су у потпуности контролисале резултат у првој четвртини, у којој су у једном тренутку имале и 18 поена предности. Уследило је буђење ривалки, које су тројком у последњим секундама првог полувремена пришле на само три поена разлике. У наставку су Литванке биле те које су контролисале резултат, наш тим је припретио у последњем периоду, а чак је имао и напад за тријумф, иако је 30 секунди пре краја сусрета губио четири поена разлике. Међутим, после промашаја Јелене Миловановић уследила је конфузија и Литванке су прославиле победу која их је одвела у четвртфинале, а Словачку послала кући.

Најбоља у нашем тиму била је Јелена Миловановић са 14 поена, Соња Петровић додала је 12 поена и десет скокова, а Ана Дабовић исти број поена и шест асистенција. Милица Дабовић је утакмицу завршила са 11 поена.

Код Литванки, Камиле Нацикаите је имала 21 поен, Гитаре Петроните је додала 14 поена и девет скокова, а Габријеле Гуткаускаите 11 поена.

Коментари / 0

Оставите коментар