EP: Srpkinje izgubile od Litvanki i idu na Turkinje u 1/4-finalu!

Srpske košarkašice poražene su u poslednjem kolu druge faze Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Rumuniji od Litvanije sa 73:72.

Košarka 23.06.2015 | 12:00
EP: Srpkinje izgubile od Litvanki i idu na Turkinje u 1/4-finalu!

Izabranice Marine Maljković su ranije obezbedile mesto u četvrtfinalu, ali su posle drugog poraza u drugoj fazi, trećeg ukupno, zauzele četvrto mesto i za polufinale će igrati sa Turskom.

Taj duel biće prvi u okviru četvrtfinala i igraće se u sredu u Budimpešti, a potom sledi duel Litvanije i Belorusije.

Preostali susreti igraju se u četvrtak, a sastaju se Francuska i Rusija, odnosno Španija i Crna Gora.

U duelu sa Litvanijom, srpske košarkašice su u potpunosti kontrolisale rezultat u prvoj četvrtini, u kojoj su u jednom trenutku imale i 18 poena prednosti. Usledilo je buđenje rivalki, koje su trojkom u poslednjim sekundama prvog poluvremena prišle na samo tri poena razlike. U nastavku su Litvanke bile te koje su kontrolisale rezultat, naš tim je pripretio u poslednjem periodu, a čak je imao i napad za trijumf, iako je 30 sekundi pre kraja susreta gubio četiri poena razlike. Međutim, posle promašaja Jelene Milovanović usledila je konfuzija i Litvanke su proslavile pobedu koja ih je odvela u četvrtfinale, a Slovačku poslala kući.

Najbolja u našem timu bila je Jelena Milovanović sa 14 poena, Sonja Petrović dodala je 12 poena i deset skokova, a Ana Dabović isti broj poena i šest asistencija. Milica Dabović je utakmicu završila sa 11 poena.

Kod Litvanki, Kamile Nacikaite je imala 21 poen, Gitare Petronite je dodala 14 poena i devet skokova, a Gabrijele Gutkauskaite 11 poena.

Komentari / 0

Ostavite komentar