Вања Грбић подучава нове одбојкашке асове

У Требињу је почела „Љетна школа спорта Републике Српске“. У првој смјени окупили су се одбојкаши и одбојкашице, који ће имати прилику да уче од легенде српске одбојке Владимира Грбића.

Република Српска 22.06.2015 | 20:26
Вања Грбић подучава нове одбојкашке асове

Требиње је од 21. јуна па до 23. августа домаћин за 1.100 младих спортиста из 19 спортских грана, који ће проћи кроз „Љетну школу спорта Републике Српске“. П

Прва седмица резревисан је за одбојкаша и одбојкашице, који ће тренирати под надзором једног од најбољих одбојкаша свијета икада Владимира Грбића.

„Радићу с њима сасвим сигурно, држаћу им један дио што се тиче одбојке на пјеску. Сигурно ћу радити с њима у сали питање шта и како. Оно што би било јако интересантно јесте да оквиру пројекта који радим са професором Нешићем јесте, који је иначе координатор програма овдје, пробамо одређене моторичке тестове“, каже Грбић.


„Деветнест спортских грана биће овдје у Требињу, а 11 широм Републике Српске по различитим градовима. Битно је да је укључено 1.500 спортсита из цијеле Српске, затим 50 спортсита и њихових тренера из Србије, који буду ту организовано. Значи буду спортисти и тренери, размјењују искусттва и заједно играју, уводе нове тренажне поступке и објашњавају једни другима и друже се“, поручује министар за породицу, омладини и спорт Републике Српске Јасмина Давидовић.

Своје богато спортско искуство на младе одбојкаше пренијеће и дугогодишња најбоља играчица БиХ и Републике Срспке Дијана Васић из Брчког.

„Ово је изузетан један камп и велики значај треба да буде млађим категоријама, поготово што ја када сам почињала нисам могла ни сањати да ће се дешавати нешто такво у моје вријеме. Треба да им буде част што раде са овако добрим тренерима, врхунским тренерима, свјетским тренерима и прије свега што је бивши одбојкаш Вања Грбић ту и мислим да могу за ових седам дана доста тога да науче“, каже Васићева.

Подршку овој спортској манифестацији дао је и град Требиње.

(БН ТВ)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

херцеговина

22.06.2015 19:31

Свака цаст Вањи Грбицу легенди насег спорта.....добродосао у сунцану Херцеговину и РС.

ОДГОВОРИТЕ