Vanja Grbić podučava nove odbojkaške asove

U Trebinju je počela „Ljetna škola sporta Republike Srpske“. U prvoj smjeni okupili su se odbojkaši i odbojkašice, koji će imati priliku da uče od legende srpske odbojke Vladimira Grbića.

Republika Srpska 22.06.2015 | 20:26
Vanja Grbić podučava nove odbojkaške asove

Trebinje je od 21. juna pa do 23. avgusta domaćin za 1.100 mladih sportista iz 19 sportskih grana, koji će proći kroz „Ljetnu školu sporta Republike Srpske“. P

Prva sedmica rezrevisan je za odbojkaša i odbojkašice, koji će trenirati pod nadzorom jednog od najboljih odbojkaša svijeta ikada Vladimira Grbića.

„Radiću s njima sasvim sigurno, držaću im jedan dio što se tiče odbojke na pjesku. Sigurno ću raditi s njima u sali pitanje šta i kako. Ono što bi bilo jako interesantno jeste da okviru projekta koji radim sa profesorom Nešićem jeste, koji je inače koordinator programa ovdje, probamo određene motoričke testove“, kaže Grbić.


„Devetnest sportskih grana biće ovdje u Trebinju, a 11 širom Republike Srpske po različitim gradovima. Bitno je da je uključeno 1.500 sportsita iz cijele Srpske, zatim 50 sportsita i njihovih trenera iz Srbije, koji budu tu organizovano. Znači budu sportisti i treneri, razmjenjuju iskusttva i zajedno igraju, uvode nove trenažne postupke i objašnjavaju jedni drugima i druže se“, poručuje ministar za porodicu, omladini i sport Republike Srpske Jasmina Davidović.

Svoje bogato sportsko iskustvo na mlade odbojkaše prenijeće i dugogodišnja najbolja igračica BiH i Republike Srspke Dijana Vasić iz Brčkog.

„Ovo je izuzetan jedan kamp i veliki značaj treba da bude mlađim kategorijama, pogotovo što ja kada sam počinjala nisam mogla ni sanjati da će se dešavati nešto takvo u moje vrijeme. Treba da im bude čast što rade sa ovako dobrim trenerima, vrhunskim trenerima, svjetskim trenerima i prije svega što je bivši odbojkaš Vanja Grbić tu i mislim da mogu za ovih sedam dana dosta toga da nauče“, kaže Vasićeva.

Podršku ovoj sportskoj manifestaciji dao je i grad Trebinje.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

hercegovina

22.06.2015 19:31

Svaka cast Vanji Grbicu legendi naseg sporta.....dobrodosao u suncanu Hercegovinu i RS.

ODGOVORITE