Јокан: Вотфорд ме није хтио!

Није тачно да сам отишао због плате, управа Вотфорда није желела да останем! Српски стручњак открио праве разлоге одласка са Викариџ Роуда.

Фудбал 23.06.2015 | 10:00
Јокан: Вотфорд ме није хтио!

Новац није разлог растанка Вотфорда и Славише Јокановића, тврди српски стручњак који је Стршљенове увео у Премијер лигу само да би се потом преселио у израелски Макаби из Тел Авива. Јокановић категорички каже да је у питању нешто сасвим друго, односно неповерење власника клуба са Викариџ Роуда, породице Поцо, које није искрено желело да настави сарадњу.
"Имао сам осећај да Управа није имала жељу да продужи уговор са мном. Мој приоритет је био да останем у клубу са којим сам изборио промоцију и то ми је имало смисла. Оно што се касније десило ме је натерало да схватим да није било праве намере да се продужи мој уговор", рекао је бивши фудбалер Партизана и Челсија за британски Сан.

Србин је на крају постао четврти тренер који је за мање од 12 месеци напустио Викариџ Роуд, након што их је довео до другог места у Чемпионшипу и дуго чеканог повратка у Премијер лигу. Јокановића је почетком јуна на клупи заменио Кике Санчес Флорес, а у јавности се створила слика да је препрека у преговорима био новац.

Британски медији су пренели да је клуб тренеру нудио 1.400.000 евра за једногодишњи уговор, али да је Јокановић наводно желео 3.500.000 евра за три сезоне. Ипак, овај 46-годишњи стручњак је одбио такве наводе.
"Никада нисам тражио такву повишицу. Гарантујем вам да то није тачно. Сматрао сам да смо сви заслужили повишицу након тимског успеха какав је пласман у виши ранг. Било ми је нуђено око половине од најниже плате у Премијер лиги", децидан је Јокановић.

Било како, сада су пред Јокановићем сасвим другачији изазови – сви трофеји у Израелу. Вотфорд остаје само лепа успомена.
"Вотфорд ће увек имати посебно место у мом срцу. Од играча и стручног штаба до навијача, сви су били сјајни према мени. Пружали су ми подршку и на томе сам им захвалан. Желим им да остану у Премијер лиги", поручио је Јокановић.

Коментари / 0

Оставите коментар