Jokan: Votford me nije htio!

Nije tačno da sam otišao zbog plate, uprava Votforda nije želela da ostanem! Srpski stručnjak otkrio prave razloge odlaska sa Vikaridž Rouda.

Fudbal 23.06.2015 | 10:00
Jokan: Votford me nije htio!

Novac nije razlog rastanka Votforda i Slaviše Jokanovića, tvrdi srpski stručnjak koji je Stršljenove uveo u Premijer ligu samo da bi se potom preselio u izraelski Makabi iz Tel Aviva. Jokanović kategorički kaže da je u pitanju nešto sasvim drugo, odnosno nepoverenje vlasnika kluba sa Vikaridž Rouda, porodice Poco, koje nije iskreno želelo da nastavi saradnju.
"Imao sam osećaj da Uprava nije imala želju da produži ugovor sa mnom. Moj prioritet je bio da ostanem u klubu sa kojim sam izborio promociju i to mi je imalo smisla. Ono što se kasnije desilo me je nateralo da shvatim da nije bilo prave namere da se produži moj ugovor", rekao je bivši fudbaler Partizana i Čelsija za britanski San.

Srbin je na kraju postao četvrti trener koji je za manje od 12 meseci napustio Vikaridž Roud, nakon što ih je doveo do drugog mesta u Čempionšipu i dugo čekanog povratka u Premijer ligu. Jokanovića je početkom juna na klupi zamenio Kike Sančes Flores, a u javnosti se stvorila slika da je prepreka u pregovorima bio novac.

Britanski mediji su preneli da je klub treneru nudio 1.400.000 evra za jednogodišnji ugovor, ali da je Jokanović navodno želeo 3.500.000 evra za tri sezone. Ipak, ovaj 46-godišnji stručnjak je odbio takve navode.
"Nikada nisam tražio takvu povišicu. Garantujem vam da to nije tačno. Smatrao sam da smo svi zaslužili povišicu nakon timskog uspeha kakav je plasman u viši rang. Bilo mi je nuđeno oko polovine od najniže plate u Premijer ligi", decidan je Jokanović.

Bilo kako, sada su pred Jokanovićem sasvim drugačiji izazovi – svi trofeji u Izraelu. Votford ostaje samo lepa uspomena.
"Votford će uvek imati posebno mesto u mom srcu. Od igrača i stručnog štaba do navijača, svi su bili sjajni prema meni. Pružali su mi podršku i na tome sam im zahvalan. Želim im da ostanu u Premijer ligi", poručio je Jokanović.

Komentari / 0

Ostavite komentar