Обрадовић у Андерлехту - 4 године!

Иван Обрадовић потписује на четири године! Андерлехт доводи и Трезегеа, али тек кад дâ више од 2.200.000 евра! Српски репрезентативац отвара прелазни рок у Бриселу.

Фудбал 23.06.2015 | 09:40
Обрадовић у Андерлехту - 4 године!

Лука Миливојевић остаје у Олимпијакосу, Александар Митровић се по свему судећи сели у Бенфику, али Андерлелт ће и у наредној сезони имати Србина у првом тиму. И то репрезентативца. Досадашњи леви бек Мехелена Иван Обрадовић (27) потписаће током понедељка уговор са славним белгијским клубом и тако окончати неизвесност која је по питању његовог статуса трајала последњих неколико седмица.

Према информацимаја из Брисела, Обрадовић ће оверити сарадњу на четири године, пошто су челници два клуба коначно склопили договор поводом његовог ангажмана. За сада, међутим, нема финансијских детаља, односно није прецизирнао колико ће се новца слити у касу Мехелена на име обештећења, нити колико ће некадашњи фудбалер Партизана зарађивати на стадиону Констант ван ден Шток.

Обрадовић је у марту прошле године стигао у Мехелен као слободан играч и под стручном палицом тренера Александра Јанковића на прави начин оживео каријеру чији су развој успориле повреде. Минуле сезоне био је стандардан на позицији левог бека, неретко и левог крила, рачунајући сва такмичења одиграо је 43 утакмица, на којима је постигао два гола, а чак осам пута био у улози асистента. Његова офанзивна својства и чињеница да је иза себе оставио повреде, показавши да може да игра у захтевној лиги каква је белгијска, препоручили су га тренеру Андерлехта Бенсику Хасију који је и наредио његово довођење.

Осим Ивана Обрадовића, Андерлехт је у преговорима са Махмудом Хасаном Трезегеом, али тај посао се не одвија према замислима челника Љубичастих. Египатски Ал Ахли је одбио понуду вредну 2.200.000 евра за 21-годишњег везисту, па ће Белгијанци морати да дају више новца. Иначе, Андерлехт жели да доведе и Имоха Езеклијела, нападача катарског Ал Арабија, који је минулу сезону провео на позајмицу у Стандард, у коме се и афирмисао.

Коментари / 0

Оставите коментар