Obradović u Anderlehtu - 4 godine!

Ivan Obradović potpisuje na četiri godine! Anderleht dovodi i Trezegea, ali tek kad dâ više od 2.200.000 evra! Srpski reprezentativac otvara prelazni rok u Briselu.

Fudbal 23.06.2015 | 09:40
Obradović u Anderlehtu - 4 godine!

Luka Milivojević ostaje u Olimpijakosu, Aleksandar Mitrović se po svemu sudeći seli u Benfiku, ali Anderlelt će i u narednoj sezoni imati Srbina u prvom timu. I to reprezentativca. Dosadašnji levi bek Mehelena Ivan Obradović (27) potpisaće tokom ponedeljka ugovor sa slavnim belgijskim klubom i tako okončati neizvesnost koja je po pitanju njegovog statusa trajala poslednjih nekoliko sedmica.

Prema informacimaja iz Brisela, Obradović će overiti saradnju na četiri godine, pošto su čelnici dva kluba konačno sklopili dogovor povodom njegovog angažmana. Za sada, međutim, nema finansijskih detalja, odnosno nije precizirnao koliko će se novca sliti u kasu Mehelena na ime obeštećenja, niti koliko će nekadašnji fudbaler Partizana zarađivati na stadionu Konstant van den Štok.

Obradović je u martu prošle godine stigao u Mehelen kao slobodan igrač i pod stručnom palicom trenera Aleksandra Jankovića na pravi način oživeo karijeru čiji su razvoj usporile povrede. Minule sezone bio je standardan na poziciji levog beka, neretko i levog krila, računajući sva takmičenja odigrao je 43 utakmica, na kojima je postigao dva gola, a čak osam puta bio u ulozi asistenta. Njegova ofanzivna svojstva i činjenica da je iza sebe ostavio povrede, pokazavši da može da igra u zahtevnoj ligi kakva je belgijska, preporučili su ga treneru Anderlehta Bensiku Hasiju koji je i naredio njegovo dovođenje.

Osim Ivana Obradovića, Anderleht je u pregovorima sa Mahmudom Hasanom Trezegeom, ali taj posao se ne odvija prema zamislima čelnika Ljubičastih. Egipatski Al Ahli je odbio ponudu vrednu 2.200.000 evra za 21-godišnjeg vezistu, pa će Belgijanci morati da daju više novca. Inače, Anderleht želi da dovede i Imoha Ezeklijela, napadača katarskog Al Arabija, koji je minulu sezonu proveo na pozajmicu u Standard, u kome se i afirmisao.

Komentari / 0

Ostavite komentar