Радио чека јубилеј уз блокиран рачун

Једанаест дана прије обиљежавања 40. родјендана, Пореска управа Републике Српске блокирала је жиро рачун Радио Српца због дуга од 19.300 КМ, па су запослени у овој установи, који нису примили плату пет мјесеци, одлучили да пролонгирају прославу јубилеја за неко боље вријеме!

Република Српска 22.06.2015 | 13:43
Радио чека јубилеј уз блокиран рачун

Локална радио-станица у Српцу настала је након катастрофалних поплава, које су србачку општину захватиле л974. одине, као израз солидарности градјана и локалних радио-станица тадашње Босне и Херцеговине. Након само 90 дана акције Радио-Сарајева путем емисије „радио-мост“, обезбједјена су средства за изградњу објекта и набавку опреме.

Сигнал Радио-Српца огласио се већ 21. јуна 1975. године чиме је ова локална станица постала чланица радио-дифузне мреже Босне и Херцеговине и доприњела развоју информисања у србачкој општини али и широј регији.

-Поднијели смо захтјев за репрограм дуга који нам је, нажалост, одбијен, тако да смо одустали од прославе овог значајног јубилеја на који смо поносни. Сачекаћемо боље вријеме – каже директор Радија Дејан Угрен.

Он додаје да је ово трећа блокада рачуна у последњих шест мјесеци, што се није догодило у претходних четири деценије постојања ове информативне куће.

Гостујући у специјалној емисији поводом годишњице радија, начелник општине Србац Драго Ћирић је нагласио да ова установа, нажалост, због тешке економске ситуација дијели судбину и свих других јавних предузећа и установа у општини Србац. Он је запосленима честитао годишњицу рада и одао признање на стрпљењу и истрајности у обављању своје функције у интересу слушалаца и локалне заједнице у овим тешким временима.

-Локална управа се трудила да олакша рад ове инфопрмативне куће, јер никада није јни радила у идеалним условима, Плате xсу увијек биле мале, медју ннајнижим у општини. Недавно смо извршили реконструкцију зграде, исталација за загријавање и објекат је у новом руху – рекао је начелник Ћирић.

И општинска каса је у проблемима, додаје он, тренутно је блокиран жиро рачун, али ћемо учинити све да се ова установа финансијски консолидује, што захтијева вријеме – признаје србачки начелник. Најважније је да се не доведе у питање опстанак радија, који ње медју ријеткима у Републици Српској, који је на основу кадровских и програмских услова добио дугорочну дозволу за рад од Регулативне агенције за комуникације до 31. 12. 2021. године.

С.К.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ја

22.06.2015 13:55

Не могу се начудити како ради та пореска управа.Има их који не плаћају милионске дугове,не смије им нико ништа а овде се испрсе кобајаги за пар хиљада марака.Типично за мафијашке државе,ал ми нисмо држава ми смо ЕНТИТЕТ.

ОДГОВОРИТЕ