Представљамо - Дила Гори: Нема шале са Грузијцима!

Партизанов противник у 2. колу квалификација за Лигу шампиона урадио што ниједан српски клуб није у последње две сезоне у Лиги Европе. Избацили Архус, Анортозис, сплитски Хајдук... Маритимо и Рапид из Беча га засутавили у плеј-офу.

Фудбал 22.06.2015 | 15:00
Представљамо - Дила Гори: Нема шале са Грузијцима!

Дила Гори је клуб скормне историје, али су у Европи били одлични последње две сезоне.

Партизану сигурно неће бити лако!

Иако је основан 1949. године, Дила Гори је прву титулу освојио тек прошле сезоне. Највећи успех пре освајања шампионата, Грузијцима је било прво место у Купу 2011/2012.

Екипу чине домаћи играчи и три странца, Руси - Алан Багајев и Микеил Горелишвили, као и Србин Славко Марић, бивши фудбалер београдског Хајдука, Младости из Лучана, чачанског Борца, Слободе из Ужица и Радничког из Крагујевца.

Дила Гори је до сада три пута играо у Европи. Први пут пре 11 година, када је се опробао у Интертото купу, али је одмах на почетку такмичења избачен од мађарског Марека.

Последња два наступа била су далеко боља!

У квалификацијама за Лигу Европе 2012/2013 елиминисали су дански Архус (3:1, 2:1), кипарски Анартозис (0:1, 3:0) и засутављени су тек у плеј-офу од португалског Маритима (0:2, 0:1).

Селедеће сезоне Грузијци су поново поклекли на последњем степенику. Овај пут бољи је био Рапид из Беча (0:3, 0:1). До Аустријанаца победили су дански Фодболд (3:0, 0:0) и сплитски Хајдук (1:0, 1:0).

Коментари / 0

Оставите коментар