Predstavljamo - Dila Gori: Nema šale sa Gruzijcima!

Partizanov protivnik u 2. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona uradio što nijedan srpski klub nije u poslednje dve sezone u Ligi Evrope. Izbacili Arhus, Anortozis, splitski Hajduk... Maritimo i Rapid iz Beča ga zasutavili u plej-ofu.

Fudbal 22.06.2015 | 15:00
Predstavljamo - Dila Gori: Nema šale sa Gruzijcima!

Dila Gori je klub skormne istorije, ali su u Evropi bili odlični poslednje dve sezone.

Partizanu sigurno neće biti lako!

Iako je osnovan 1949. godine, Dila Gori je prvu titulu osvojio tek prošle sezone. Najveći uspeh pre osvajanja šampionata, Gruzijcima je bilo prvo mesto u Kupu 2011/2012.

Ekipu čine domaći igrači i tri stranca, Rusi - Alan Bagajev i Mikeil Gorelišvili, kao i Srbin Slavko Marić, bivši fudbaler beogradskog Hajduka, Mladosti iz Lučana, čačanskog Borca, Slobode iz Užica i Radničkog iz Kragujevca.

Dila Gori je do sada tri puta igrao u Evropi. Prvi put pre 11 godina, kada je se oprobao u Intertoto kupu, ali je odmah na početku takmičenja izbačen od mađarskog Mareka.

Poslednja dva nastupa bila su daleko bolja!

U kvalifikacijama za Ligu Evrope 2012/2013 eliminisali su danski Arhus (3:1, 2:1), kiparski Anartozis (0:1, 3:0) i zasutavljeni su tek u plej-ofu od portugalskog Maritima (0:2, 0:1).

Seledeće sezone Gruzijci su ponovo poklekli na poslednjem stepeniku. Ovaj put bolji je bio Rapid iz Beča (0:3, 0:1). Do Austrijanaca pobedili su danski Fodbold (3:0, 0:0) i splitski Hajduk (1:0, 1:0).

Komentari / 0

Ostavite komentar