Копа Америка: Перу и Бразил прошли, Колумбијци срећници!

Фудбалери Перуа пласирали су се у четвртфинале Копа Америка, пошто су ремизирали са Колумбијом 0:0 у трећем колу Ц групе. Фудбалери Бразила пласирали су се у четвртфинале Копа Америка победом над Венецуелом у последњем колу Ц групе.

Фудбал 22.06.2015 | 14:20
Копа Америка: Перу и Бразил прошли, Колумбијци срећници!

Колумбијци, којима је био неопходан тријумф да би осигурали пролаз у четвртфинале, имали су боље прилике, али нису их искористили Фалкао, Родригес и Мартинес.

Већ у четвртом минуту голман Галесе одбранио је ударац Фалкаа, уследио је ударац Армера у спољни део мреже, а у завршници полувремена Паоло Гереро промашио је гол после мудрог додавања Писара.

И Санчес је имао два солидна покушаја, једном је промашио гол, а други пут је Оспина био концентрисан. Најбољу шансу имао је Џексон Мартинес у 69. минуту, потом је запретио и Хамес Родригес, али Галесе је блистао на голу и осигурао је Перуу бод и пласман даље.

Бразил је у трећој утакмици на првенству савладао Венецуелу резултатом 2:1, иако у тиму нема прве звезде Нејмара.

’Селесао’ је као првопласирани тим из групе, а овим тријумфом омогућио је Колумбији да прође у четвртфинале као један од два најбоље трећепласиране селекције. Бразилци ће се у борби за полуфинале састати са репрезентацијом Парагваја.

Изабраници селектора Карлоса Дунге повели су већ у деветом минуту преко некадашњег капитена Тијага Силве. Силва се сјајно снашао после корнера Робиња са десне стране, и са неких 11 метара из волеја закуцао лопту под пречку гола који је чувао Бароха.

Велику шансу средином првог полувремена имао је Филипе Луис, да би почетком другог дела игре поново покушао Силва након прекида, али је његов ударац Бароха извукао доњег десног угла.

Међутим, неколико минута касније Роберто Фирмино је дуплирао предност Бразила, пошто је на додавање Вилијана само убацио лопту у мрежу из петерца.

Пет минута пре краја сусрета Николас Федор унео је неизвесност после одбитка из слободњака, али Венецуела није имала снаге за изједначење, па је испала и поред победе на старту такмичења.

Тако су комплетирани четвртфинални парови, а у тој фази чека нас велики дерби између Аргентине и Колумбије. У осталим мечевима састају се Чиле – Уругвај и Боливија – Перу.

Коментари / 0

Оставите коментар